הנחת תפילין בחול המועד לשם תמונה

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב גבריאל טולדאנו

שאלה:

האם מותר להניח תפילין בחול המועד לשם תמונה?

תשובה:

השו"ע באו"ח בסימן ל"א סעיף ג' פוסק בחוה"מ גם כן אסור להניח תפילין מהטעם הזה בעצמו שימי חוה"מ גם הם אות.

ואם מניחים בהם אות אחר [תפילין] היה זלזול לאות שלהם.

ויעוין במשנ"ב ס"ק ה' שכתב שאם מניחים תפילין בחוה"מ עוברים גם משום "בל תוסיף"

אבל כ"ז דוקא אם מניחים תפילין לשם מצוה אבל במניחן שלא לשם מצוה כגון בנידו"ד שמניחן לשם תמונה אין בו משום בל תוסיף וכן אין בו משום זלזול ויעוין בביאור הלכה שפסק שאפי' מדרבנן אינו אסור להניחן.

לסיכום: הנחת תפילין בחוה"מ לשם תמונה מותרת, וכל ההיתר הוא מצד הנחת תפילין בחוה"מ.

שאלתך כוללת נושא נוסף- האם מותר לצלם בחול המועד, מדיני מלאכה, שהרי לא כל המלאכות הותרו בחול המועד. בלי להכנס לפרטי הדיון ההלכתי של צילום במצלמות ישנות (פילם) וצילום במצלמות דיגיטאליות, ניתן לומר כי מצד איסור מלאכה בחוה"מ הפוסקים נוטים לומר שאם אי אפשר לדחות את הצילום לאחר חוה"מ, הוי דבר האבד ומותר. אבל אם אפשר לדחות את הצילומים לאחר חוה"מ בודאי שעדיף לא לצלם בחוה"מ.

הערה:

הנושא אינו כלול בתחום הרפואה וההלכה, ולכן ניתנה קדימות לשאלות רפואיותהלכתיות.

להדפסה

שאלות נוספות

קרם הגנה בשבת-דחוף

בס"ד שלום! אני משתמשת ברואקיוטן (תרופה נגד פצעי בגרות). לרופא היו הוראות ברורות שיש למרוח קרם הגנה כשאני יוצאת לשמש. אני באופן כללי משתדלת לא

קרא עוד »

לימודי רפואה לכהן

שלום רב. מגיל צעיר היה לי רצון עז לעסוק במקצוע הרפואה , לפני מספר שנים כשחשבתי להתחיל ללמוד רפואה התעוררה לי השאלה של הבעיתיות בלימודי

קרא עוד »

הפלה לפני יום ה-40

לאשתי ולי יש ילד בן 8 חודשים. לאחר לידת בננו החליטה אשתי שהיא לא רוצה להשתמש באמצעי מניעה מפני ששמעה שהם לא בריאים (כדורים וכו')

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?