ברכת אשר יצר וטבילה עם פיום (סטומה)
שלום אני מבקשת לדעת האם יש בעיה עקרונית לחולים עם סטומהפיום וברכת "אשר יצר" ונשים עם סטומה ביחס לטבילה במקווה. תודה
נשאלתי על ידי חברה (חילונית) לעבודה, ולא ידעתי מה לענות. השאלה היא: האם יש גיל של ההריון שעד אליו מותרת הפלה תמיד, ולא משנה מה הסיבה? האם יש גיל של ההריון שממנו נאסרת הפלה באופן מוחלט ולא משנה מה הסיבה? מהן הסיבות המקלות שנחשבות בהלכה בשביל להתיר הפלה?
התשובה לשתי השאלות היא שלילית.
אין גיל הריון שמתחתיו ההפלה תמיד מותרת.
ואין גיל הריון שאחריו ההפלה תמיד אסורה.
לדוגמא: פיקוח נפש של האם מתיר הפלה בכל גיל שהוא.
ההבדל העיקרי נוגע לשלב של היום ה 41 לחיי העובר, כאשר לפני מועד זה, אף שאסור להפסיק את ההריון ללא אינדקציה רפואית, בכל זאת מותר להפסיקו גם ללא מצב של פיקוח נפש, אם קיים חשש אפילו רחוק לבעיות רפואיות רציניות לעובר או לאם.
שלום אני מבקשת לדעת האם יש בעיה עקרונית לחולים עם סטומהפיום וברכת "אשר יצר" ונשים עם סטומה ביחס לטבילה במקווה. תודה
אני חובש במגן דוד אדום בירושלים ובהתנדבותי נתעוררו לי כמה שאלות, מאוד אודה לכבוד הרב אם יענה לי: א. בפיגוע האחרון שהיה בירושלים בעמק רפאים
שלום רב, אני עושה עבודה במסגרת שיעורי ביולוגיה על אבחון גנטי טרום השרשתי ונתבקשתי להביא מקרה ואת התשובה ההלכתית שלו, אשמח אם תוכל לענות עליו.