נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

הפלת עובר עם בצקת

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

31 במאי 2013

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום וברכה.
אשמח למענה מהיר.
אני בת 27, בהריון ראשון בשבוע 23.
בשבוע 13 נערכה בדיקת שקיפות עורפית בה התקבלה תוצאה של 3.7 ובצקת כללית סביב העובר.
לפי יעוץ גנטי הומלץ לבצע בדיקת סיסי שליה, בה לא נמצא ממצא כרומוזומי המעיד על מום ברור בעובר, אך היו מרקרים שלא היה ברור משמעותם. בדיקה זו נשלחה לצ'יפ גנטי (שנמצא תקין) ונערכה בנוסף בדיקת מי שפיר שבה נמצא מרקר אחד מתוך שש מושבות.
מבחינת הסקירות- בתחילה היתה כאמור בצקת סביב כל העובר וכן חשד למום לב. בסקירה מוקדמת נמצא שעדיין קיימת בצקת סביב הראות וחלל החזה, אך בצקת סביב שאר הגוף נספגה. בסקירה שלישית נמצא כי הבצקת נספגה לגמרי חוץ מאשר סביב גב כף הרגל. בסקירה שנערכה בשבוע 22 עדיין נותרה בצקת סביב גב כפות הרגליים. בבדיקת אקו לב שהתבצעה ע"י קרדיולוג ילדים נמצא כי לפי הנראה, לא קיים מום לב.
ביעוץ גנטי נוסף נאמר לעשות דיקור מי שפיר נוסף בבי"ח אחר. עם זאת, נאמר כי כרגע יש 20% סיכוי למום משמעותי בעובר ואם בדיקת מי השפיר תהיה תקינה הסיכון יהיה של כ-15%.
בשבוע 8-9 חליתי בשפעת עם חום שנמשכה כשבוע.

שאלתי היא- האם ישנן דעות המקלות להפיל עובר כזה?
זהו הריון ראשון שלנו ואני חוששים מביצוע ההפלה והשלכותיה.

בתודה מראש.

תשובה:

כדאי להתייעץ עם המרכז הלאומי לטרטולוגיה (טלפון 02-5082825), אחרי השיחה הטלפונית להעביר להם בכתב את כל הנתונים שבידכם, ואז תוכלו לקבל הערכה מבוססת על רמת הסיכונים ועל הסבירות שלהם. עם קבלת הנתונים המבוססים מהמרכז לטרטולוגיה יהיה יותר קל לתת חוות דעת הלכתית.

[print_link]

שאלות נוספות

פעולות המותרות באישות

בס"ד שלום וברכה במסגרת עבודתי כמחנך וכמנחה אישות ומשפחה נתקלתי לא אחת בתופעה שהבעל במסגרת קיום המצוה (תשמיש) מבקש ואף דורש למצוץ וללקק באותו מקום

קרא עוד »