אמצעי מניעה
האם מותר להשתמש באמצעי מניעת הריון (לנשים או לגברים) ומתי אפשר?(גלולות,קונדומים,….)
שלום וברכה, הייתי שמח מאוד אם תוכלו לענות לי על מספר שאלות:
א. רציתי לדעת האם יש היתר הלכתי לכתחילה לזוגות שהם נשאים (למשל לטיי זקס) להתחתן ולבצע p.g.d?(ההיתרים שאני ראיתי הם התייחסו רק למציאות של זוג שכבר נשוי).
ב. במידה ויש היתרים כאלו, אם כן יצא שבדיקות גנטיות של דור ישרים מונעות מזוגות לבוא בברית הנישואים. שהרי אם יש פתרונות הלכתיים מדוע שלא נראה להם אותם? אני יכול להבין את ההגיון במניעת זוג צעיר נשא להתחתן, אך מה נעשה עם רווקים/ות שהגיעו לגיל מאוחר?הרי סו"ס יש פתרונות?
ג. האם פסיקתו של הקהילות יעקב האוסרת הפריות חוץ גופית חלה גם במקרים בהם ניתן למנוע הולדות עוברים בעלי מום?
אשמח לקבל את תשובתכם.
א. מותר, אך לא בטוח שזה כדאי. כך שיש לבחון את מכלול הנתונים.
ב. דור ישרים נועד לציבור שמקבל עליו את עקרונות המערכת של דור ישרים – כולל סודיות המידע. בכל אופן, כל אדם רשאי לבצע את הבדיקה בדרכים אחרות, חלקן בתשלום וחלקן לא, ואז לפעול בהתאם לצרכיו.
ג. גם הגרש"ז אויערבאך זצ"ל, גם הגרא"י וולדנברג זצ"ל, גם הגרי"ז גוסטמן זצ"ל, וגם יבדל"א הגרי"ש אלישיב – כולם התירו לבצע IVF + PGD לצורך מניעת הולדת ילדים פגומים במחלות קשות.
הנושא לא היה עדיין מעשי בימי הסטייפלר זצ"ל ולכן לא ניתן להביא את דעתו למצב שהתחדש.
האם מותר להשתמש באמצעי מניעת הריון (לנשים או לגברים) ומתי אפשר?(גלולות,קונדומים,….)
אני ובעלי מנסים להביא ילד לעולם כבר 3 שנים. נתבקשנו ע"י הרופא לבצע בדיקת זרע אך בעלי לא מסכים לכך. האם ישנן דרכים נוספות לפתור
שלום וברכה, אישתי טבלה ויש לה תור להתקן עוד 3 ימים האם מותר להשתמש בקונדום רק ביום של המקווה עד שיהיה את ההתקן?
שלום רב, אני סטודנטית למשפטים ובאמצע עבודת סמינריון בנושא פונדקאות במשפחה. אני מנסה לבחון את גישת ההלכה לנושא פונדקאות מלאה בתוך המשפחה ואיני מוצאת חומר