בדיקת זרע בוריקוצלה
אני רופא צבאי, ומדי פעם מקבל חיילים עם וריקוצלי. יש המלצה מאורולוג לבצע בדיקת זרע עקב סיכוי לבעיות בפוריות וכך לקבל הכלתה על הטיפול. האם
צום יום הכיפורים וסכרת הריונית מאוזנת בשבוע 35 – מה דין אכילה או שתיה? או האם יש צורך לחרוג מהדיאטה בסעודה המפסקת וכיצד?
אם לא, עליך לברר איזה כמות של נוזלים ו/או מזון מוצק אתה חייב לקבל במהלך היום. רק אחרי קבלת כל הפרטים הללו ניתן לענות לשאלתך.
ברוב המקרים בהם אסור לצום ניתן להסתפק באכילה ו/או שתיה פחות מכשיעור. את הפרטים ההלכתיים על אכילה ושתיה פחות מכשיעור כדאי לקבל מהרב המקומי.
שתי הערות נוספות:
א. לגבי שתיה, פחות מכשיעור פירושו שתיית מנה של נוזלים (לא רק מים אלא גם נוזלים ממותקים) בנפח של 40 סמ"ק בהפסקות של 9 דקות בין מנה למנה.
לגבי אכילה, פחות מכשיעור פירושו אכילת מזון בנפח של עד 30 סמ"ק (נפח מגירה של קופסת גפרורים מצויה) בהפסקות של 9 דקות בין מנה למנה. [אין צורך בהפסקה מיוחדת בין מנת שתיה למנת אכילה, ולכן אם עבר הזמן הנדרש מהאכילות והשתיות הקודמות מותר לשתות מנה של פחות מכשיעור ומיד לאחריה לאכול מנה של פחות מכשיעור]
ב. מי שנוהג על פי ההלכה ושותה ואו אוכל ביום הכיפורים מטעמים של סכנה, איננו עובר שום עבירה, אלא אדרבה, הוא מקיים את המצוה החשובה של "ונשמרתם מאד לנפשותיכם"
לגבי חריגה או אי-חריגה מהדיאטה בסעודה מפסקת- גם נקודה זו משתנה מאדם לאדם, ולכן צריך לברר אותה עם הרופא המטפל.
אני רופא צבאי, ומדי פעם מקבל חיילים עם וריקוצלי. יש המלצה מאורולוג לבצע בדיקת זרע עקב סיכוי לבעיות בפוריות וכך לקבל הכלתה על הטיפול. האם
Hi, My father (Chaim Moshe Meir ben Avigayil) suffered from a sudden cardiac arrest 11 weeks ago and has since then been in a coma.
ברצוני לברר לגבי כשרות המוצר "סוכר ענבים" 50 גר' של חברת פלוריש FLORIS לצורך בדיקת העמסת סוכר. ואם זה כשר, מה סוג הכשרות? תודה רבה
ב"ה לכבוד הרב השלום והברכה רציתי לברר האם יש בעיה של כשרות לפסח בתכשירים קוסמטיים כגון אודם צלליות אבקה וכו' וכן בבשמים? ואם כן, באלו