שלום וברכה
אנחו גרים בקנדה. 6 שבועות לאחר לידה רשמה לנו הרופאה כדורים למניעת הריון micronor לדבריה הכדורים הללו לא גורמים לדימומים ורמת ההורמונים בה הכי נמוכה. כיון שהרופאה לא ממש יהודיה רציתי לשאול את עצתכם לשימוש בכדורים הללו.האם זה כדאי רפואית והלכתית (השלכות על לידות עתידויות, דימומים וכד')
תודה רבה רבה
micronor היא גלולה נגד הריון המכילה רק מרכיב פרוגסטטיבי (ללא מרכיב אסטרוגני). גלולה זו ניתנת למניעת הריון בזמן הנקה.
מבחינה הלכתית חשוב לדעת כי מותר ליטול גלולה זו כשיש סיבה מוצדקת למניעת הריון.
כמו כן כדאי לדעת שאחוז לא מבוטל (קרוב ל 50%) מהנשים המשתמשות בגלולה, יבחינו בכתמים אסורים במהלך השימוש בגלולה.
מסקנה: יש טעם לנסות את הגלולה כמה חדשים.
אם תהינה בעיות של כתמים ודימומים, יהיה צורך לפנות שוב ליעוץ הלכתי ורפואי
שלום רב אני בחורה חרדית כבת 22 רוקה רק לאחרונה התחלתי שידוכים וברגע שזה נהיה רציני אני מתחילה להרגיש יותר לחוצה אני נורא מפחדת מיחסי
אנחנו נשואים 21 שנים ללא ילדים , היו הרבה נסיונות של הפריה גם בישראל , וגם בארצות הברית אצל מיטב הרופאים , טיפולים שנמשכו כמעט
שלום לכבוד הרב המשיב. אני מבקשת לעשות עבודה מקיפה בנושא הנקה על פי ההלכה עם סוגיות בנות זמננו. אני מבקשת לקבל מקורות לספרי עיון בנושא.