השתלת אברים ממת

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

האם השתלת איברים מגוף מת מותרת לפי ההלכה ????

תשובה:

להלן מקורות בהם תמצא תשובות לרוב שאלותך:

1.מאמרו של הרב ד"ר מרדכי הלפרין, "השתלת איברים מן המת" רפואה ומשפט, חוב' 4עמ' 31-38 (מאמר זה מופיע גם באסופת מאמרים לקראת הכינוס הבינלואמי הראשון לרפואה אתיקה והלכה [מכון שלזינגר, ירושלים, תשנ"ג] עמ' 91-98.)

2. הערך "השתלת איברים" באנציקלופדיה ההלכתית רפואית (עורך: פרופ' אברהם שטינברג, הוצאת מכון שלזינגר, ירושלים) כרך ב', עמ' 191-244.

3. מקורות נוספים המרוכזים בשני מקומות: אסופת מאמרים הנ"ל (מסעיף 1) עמ' 63-140.

בספר אסיא ט' עמ' 349-386.

4. מקורות נוספים ניתן למצוא באתר מכון שלזינגר www.medethics.org.il בקטגוריית מאמרים, או בלינק הבא: https://www.medethics.org.il/siteHeb/Articles.asp ?page_id=31&keyword=השתלת%20איברים

להדפסה

שאלות נוספות

צפצופים באוזניים

שלום וברכה כיצד ניתן לטפל ברעשים וציפצופים קבועים בראש במוח שלא נותנים מנוחה לא ביום ולא בלילה.האם התורה נגעה בזה קראתי בספר רפואות של הרב

קרא עוד »

קניית ביציות בהלכה (עבודה)

שלום, אני סטודנטית שנה א´ לעבודה סוציאלית ממכללת אשקלון, במסגרת הלימודים התבקשנו לפנות לרב בשאלה הלכתית שנוגעת לחברה ורווחה. הומלץ לנו לפנות לאתר הזה. שאלתי

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?