נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

התלבטויות לגבי מי שפיר

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום בעקבות תוצאות בדיקות ההריון ובעקבות היעוץ הגנטי, עלינו להחליט בימים הקרובים האם לבצע בדיקת מי שפיר, (הריון ראשון, בסוף שבוע 18, בת 24). מאחר והסיכוי למום בעובר שלנו הוא 1:300, קופת החולים ממליצה לנו לעשות את הבדיקה (בחינם)- אך אנו מתלבטים מאוד…אנחנו נקרעים בין השיקול הרפואי – הלוגי, הרגשי וההלכתי. הסיכון שבבדיקה מצד אחד, הסיכוי למום בעובר מצד שני. היינו רוצים להתעלם מן הנתונים, להאמין שמה שיהיה זה לטובה ולהפסיק להיות מוטרדים מזה בכל רגע, אך מצד שני איננו רוצים להיות תמימים ולהתעלם מן הידע שכרגע יש לנו. בעיה עקרונית היא שאיננו יודעים, במידה וכן נבצע את הדיקור, האם אנחנו יכולים (מבחינה הלכתית) או רוצים בכלל , לעשות הפלה. ואולי הנתונים שקיבלנו מצד קופת החולים יוצרים לחץ מוגזם ועלינו להתעלם מהפן הרגשי? אנו מבולבלים מאוד ומבקשים את עצתכם תוך התייחסות לפן ההלכתי, הרפואי והרגשי ואיך לאזן בינהם? תודה

תשובה:

שאלת חכם – חצי תשובה.

היצגתם היטב את הדילמה בין סיכון ללידת עובר פגוע לבין הסיכון להפסקת חייו של עובר בריא (ובמקרה שלכם הסיכויים לשני הצדדים די דומים); את נושא הלחץ הנפשי היתרוגני (= הנגרם ע"י רופאים) וכן מספר שאלות הלכתיות ורפואיות ממשיות.

לגופו של ענין, אם המעוברת מעוניינת מאוד, אז מותר לבצע את בדיקת דיקור מי השפיר, בודאי אם קיים לחץ ומתח נפשי גבוה אשר הדיקור קרוב לודאי (299 מתוך 300), יוכל להקטין.

[print_link]

שאלות נוספות

פריוצ'יפ

פריוצ'יפ נתחב למרווח שנוצר בין החניכיים לשן (כיס דנטאלי) שם הוא מתפרק מאליו , תוך שחרור חומר נגד חיידקים. הפריוצ'יפ והחומר נגד החיידקים נספגים ונעלמים.

קרא עוד »