רגשות אל חבר
יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר זמן רב, אני בן 42 יש לי חבר שהיה במצב מאוד מסוכן, וב"ה היום הוא הבריא, מאז נקשרתי אליו
שלום אני תלמידה בכיתה י' .
בזמני הפנוי אני מתנדבת במד"א כרגע באמבולנס לבן .
במהלך ההתנדבות עלתה בראשי השאלה האם מותר לי להתנדב במד"א בשבת? , היו הרבה תשובות לשאלה אך הם לא היו חד משמעיות דבר שהכניס אותי לבלבול.
בנוסף לכך כאשר שאלתי רב אחד האם מותר לי להתנדב הוא אמר לי אם יש מתנדבים שהם לא דתיים שיעשו את זה , אז עדיף שהם יעשו . אבל אני לא מבינה את זה מכיוון שגם המתנדבים הלא דתיים הם יהודים ואם יש איסור הוא חל גם עליהם , אז אם הם מתנדבים בשבת וזה אסור אז זה כמו שאני אתנדב ז"א זה לא יוריד מהעבירה אז למה יש עדיפות למתנדבים לא דתיים ?
א. ההתנדבות במד"א בשבת מותרת, ואפילו נחשבת מצווה אם מתמלאים שני תנאים:
האחד: המתנדבת בקי הלכות שבת [למשל בקיאות בספר שמירת שבת כהלכתה, וכן בקיאות בצדדים הרפואיים של פעילות ההתנדבות]
השני: המתנדבת בעל אופי חזק, ומסוגל להתגבר על הלחץ האירגוניחברתי ולהימנע מעשיית פעולות במצבים בהם פעולות אלה אסורות בשבת, גם אם כתוצאה מכך יגרם לו נזק כלכלי.
אם לא מתקיים אפילו אחד משני התנאים – אזי אסור להתנדב, ואם מתקיימים שני התנאים, אזי, כאמור, מותר ואפילו מצווה להתנדב.
ב. ייתכן והרב אותו שאלת, חשב שלא מתקיימים שני התנאים במלואם, ולכן פסק בצדק את שפסק. אך כדי לוודא זאת צריך פשוט לשאול אותו מפורשות.
יש לי שאלה שמטרידה אותי כבר זמן רב, אני בן 42 יש לי חבר שהיה במצב מאוד מסוכן, וב"ה היום הוא הבריא, מאז נקשרתי אליו
לרב שלום. אני יודעת שזה לא התחום שלך אך אולי תוכל לעזור לי. אני עושה עבודה בנושא מחלות נפש בראי היהדות.אני מחפשת מקורות הקשורים בנושא.אשמח
שלום הנושא דחוף שעושים ברית לתינוק שנולד לאב גוי ואם יהודיה, כיצד מברכים את ברכות הברית ? כמו כן האם יש שינויים נוספים ? אשמח
אני אח במקצוע. רציתי לדעת איך ואיפה אני יכול ללמוד להיות מוהל למגזר הלא יהודי (ערבי)? ניסיתי לחפש ולברר אך ללא הצלחה. מאוד אודה לכם