אנדרוגינוס וטומטום
שלום לכבוד הרב! רציתי לשאול על אנדרוגינוס וטומטום. מה אלה בדיוק? האם מותר לאנשים אלה להינשא? האם מדובר בבעיה פיזית ניתנת לתיקון? תודה.
במד"א יוצא המון שהיטפול לפעמים חוצה גבולות לכאורה של ההלכה בענין צניעות בין אישים.
האם במקרים שהם לא פיקוח נפש כמו שריטה, ואפילו בדיקת דם פשוטה, האם מותר במקרה הזה שבת תחבוש גבר.. או להפך?
ובמקרה שאין אח במרפאה האם מותר לאחות לטפל בגבר?
א. ראה נשמת אברהם (מהדורה חדשה תשס"ז) כרל ב' יו"ד סי' קנז, ס"ק ב; שם סי' קצ"ה ס"ק יא(1); נשמת אברהם כרך ג' (אבן העזר) סי' כב ס"ק ג(1); ג(2)
ב. העקרונות הנוגעים לשאלותייך מובאים גם בתשובותיו של הגר"א נבנצל לסוגיית הריפוי בעיסוק.
ראה: תשובות הגר"א נבנצל, פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק לאור ההלכה אסיא פא-פב, עמ' 79 (2008)
שלום לכבוד הרב! רציתי לשאול על אנדרוגינוס וטומטום. מה אלה בדיוק? האם מותר לאנשים אלה להינשא? האם מדובר בבעיה פיזית ניתנת לתיקון? תודה.
אמי לוקחת פרלול להורדת דופק . ההוראה שקבלנו בבית חולים למדוד לחץ דם ודופק לפני לקיחת הכדור . כדי שלא תקח אם הדופק הוא נמוך
אישתי לוקחת אנטיביוטיקה מזה כארבעה ימים מתוך חמישה עקב דלקת וכאבים בשן בינה כלואה. שאלתי היא האם היא יכולה לקחת את הכדורים גם בתשעה באב?