חולה שיש בו סכנה וחולה שאין בו סכנה בפסח

שתפו:

2 באפריל 2015

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שמעתי שיעור בו הסבירו שחולה יכול להקל בכמות אכילת מצה ויין אם הם מסוכנים עבורו בליל הסדר. אבל לא הבנתי את סוגי הסכנה השונים של חולים – מה ההבדל בין חולה שיש בו סכנה וחולה שאין בו סכנה?
האם חולה שיש בו סכנה עבור אכילת מצה או יין בפסח הוא אותו דבר עבור אכילה ביום הכיפורים?

תשובה:

א. הימנעות ממצוות אכילת מצה דורשת הרבה פחות מאשר מהימנעות מהצום. כל מי שמרגיש רע מאד כשאוכל מצה יכול להיפטר מהמצווה.
ב. אך ניתן להציע לחולה לאכול מצה שרויה במים, שיוצאים בה ידי חובת אכילת מצה, וממצה שרויה בשיעור כזית הוא לא ינזק.
ג. כדאי לדעת שלחולה גם החזון אי"ש פוסק כמו הגר"ח מוולוז'ין, שפסק כי לחולה אפשר לתת מצה בגודל של כף שאוכלים בה מרק. ואם יאכל מצה כשיעור של שתי כפות – ברוך יהיה.

להדפסה

שאלות נוספות

דחיית הריון נוסף

ברצוני לברר לפני שאני פונה למורה הוראה אישתי לאחר לידה 3 בלידות הקודמות היה רווח של שנתיים בדיוק באופן טבעי כעת היא מעונינית ברווח של

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?