נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

חזה אוויר – דיני טריפה

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

9 במרץ 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

בוד, הרב מרדכי הלפרין.
שלום רב,
לפני כארבע שנים עברתי אירוע של חזה אוויר (pneumothorax). לאחר כמה ימים של כאבים פניתי למיון, ונשלחתי לאשפוז. לאחר כיומיים באשפוז התבשרתי כי החור נסתם מאליו (גם היווצרות החור הייתה ספונטנית) ושוחררתי הביתה.
שאלתי היא באשר למעמדי מבחינת דיני טריפה. עד כמה שאני מבין, עצם ההנחה שדי בתסמין של חור בריאה כדי להגדיר את האדם הלוקה בו כטריפה נתונה במחלוקת ראשונים. השאלה היא האם לשיטות הסוברות שיש בכך כדי להגדיר כטריפה, האם העובדות שהחור נסתם, ושהאדם חי לאחר מכן מעל שנה, בעלות השפעה לשיטתם.
אמנם הרושם שלי הוא שנוטים להקל בעניינים אלו, אך שאלתי היא בעיקר עיונית, ומעבר לכך, אם יש צד להחמיר בתחומים מסוימים, אעשה זאת ברצון בעז"ה.
בתודה ראש, ש

תשובה:

א.  למאי נפקא מינא?
ב.  לגבי טריפה באדם כבר פסק הרמב"ם (הלכות רוצח ב,ח) שלא די בסימני הטריפה של בהמה, אלא נדרש גם תנאי נוסף והוא: שהרופאים יקבעו שגם על פי המידע הרפואי העדכני הפגיעה היא קטלנית ונעדרת טיפול רפואי יעיל. תנאי זה בודאי שאינו מתקיים לגביך.
כמו כן ראה בספרי רפואה מציאות והלכה (מכון שלזינגר, ירושלים תשע"ב), בסימן לח פרק ד. 

[print_link]

שאלות נוספות

יחפן

שלום עליכם! אני נוטה ללכת בלי נעליים וברצוני לדעת אם יש בכך איזו שהיא סטייה. יש הנוטים לרמוז על דליפות של כוח מהרגליים, ומה אם

קרא עוד »

כניסה להריון

ברצוני לדעת איך אפשר לגלות מתי אישה מבייצת? האם זה נורמלי שלאחר קיום יחסי אישות נוזל מהאישה נוזל מסויים? האם זה מונע הכנסות להריון?

קרא עוד »