חילול שבת לצורך נפשי

שתפו:

14 בנובמבר 2014

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב
אני כותב עבודה בנושא חילול שבת לצורך נפשי. אני מנסה לראות אם יש מדרג בצרכיים הנפשיים כמו שיש בענייני רפואת הגוף.
אשמח במיוחד להכוונה לספרות בנושא.
רוב תודה
ש

תשובה:

אין הבדל עקרוני בין פיקוח נפש הנובע ממחלה גופנית, לבין פיקוח נפש הנובע ממחלת נפש (כמו במחלה דכאונית הגורמת להתאבדות של החולה), או פיקוח נפש הנובע מהפרעה נפשית שאינה מוגדרת כמחלת נפש (כמו אנורקסיה נברוזה – ראו באתר משרד הבריאות).
המשמעות של העיקרון הזה הוא שפרטי הדינים תלויים באבחנה ובהגדרת החומרה הרפואית של המצב הנפשי הלא תקין.
במקביל אנו מכינים עבורך רשימה ביבליוגרפית מתאימה.
אך חשוב לזכור כי חייבים לקבל את האינפורמציה הרפואית מפסיכיאטר מומחה.

להדפסה

שאלות נוספות

השפעת גלולות על ורידים

שלום רב! אני סובלת מורידים ברגליים והבנתי שנטילת גלולות למניעת הריון פוגעות בורידים. (קיבלתי היתר מרב למניעת הריון). מהתקן יש לי ממש דחיה, ואני ממש

קרא עוד »

תרומת ביצית

אני בת 40, אין לי ילדים ולא הייתי אף פעם בהריון. אני חיה בארצות הברית. לצערי אינני מייצרת ביציות והסיכוי היחידי שלי להרות הוא על-ידי

קרא עוד »

התנדבות במד"א בשבת

שלום וברכה. אני מתנדב במד"א כבר מס' שנים וכל הזמן מתעוררת בתוכי השאלה אם אני יכול להתנדב בשבת…? אצלנו בישוב יש אט"ן (אמבולנס טיפול נמרץ)

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?