נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

טבילה עם פרמקט (צנתר בחזה)

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

20 במאי 2011

הרב המשיב: פרופ' א.ס. אברהם

שאלה:

שלום, אני רופאה נפרולוגית במכון דיאליזה. ישנן חולות צעירות אשר מבצעות דיאליזה דרך פרמקט, דהיינו צנתר הממוקם באזור החזה, בעל מהלך תת עורי כאשר קצה הצנתר יוצא החוצה וחשוב. אחת הסכנות בצנתרים אלו היא שכיחות גבוהה של זיהומים. אזור החבישה נפתח 3 פעמים בשבוע לצורך בדיקת תקינותו וחיבור לדיאליזה. השאלה היא בנוגע לטבילה ודיני טוהרה עם פרמקט כזה.
אנו מחפשים חבישה אשר תאפשר איטום מספק למניעת זיהום המקום בחשיפה למים, בינתיים טרם מצאנו חבישה אשר תספק אותנו רפואית.
שאלתי מתחלקת לשני חלקים-
– האם יכולה לטבול עם הפרמקט במידה והינו חבוש היטב ע"י חבישה כלשהי אטומה?
– במידה והערכתנו הרפואית היא כי לא מצאנו חבישה אשר מונעת זיהומים באופן מספק, וכמובן שאי אפשר להרטיב את האזור כלל, איזה פיתרון הלכתי אפשר להציע לאישה כזו?
לציין כי ישנם מקרים שבהם הפרמקט זמני, עד לפיתרון אחר אשר פחות בעיתי מבחינת טבילה, אך יש מקרים בהם הפרמקט צפוי להשאר תקופה ארוכה, ולפעמים גם לתמיד.
תודה מראש

תשובה:

אם האיטום היא דרך פלסטר קטנה מסביב לכניסת הפרמקט (ואם החבישה היא רק כדי להחזיק את פלסטר האוטם את מקום כניסת הפרמקט והיא ראויה לכניסת מים) היא יכול לטבול אך בתנאי שהיא טובלת אך ורק פעם אחת ולא 3 או 7 פעמים וגם שהטבילה תהיינה בצורה מהירה ככל האפשר (האשה המפקחת צריכה להיות עירה לבעיה). לשאלה השניה אני דברתי בזמנו גם או זיהומילוג בכיר וגם עם רנטגולוג בכיר שמטפל בחולות כאלה לגבי PICC או HICKMAN ואמרו לי שתנאים שלי מספק להם כשמקום הכניסה אטומה בפלסטר בלבד. אם לא, אין לי פטרון כי אי אפשר לאפשר לה לטבול כשיש בזה אפילו ספק סכנה להחייה.

[print_link]

שאלות נוספות

מהו חשש אובייקטיבי

שלום רב! אני קראתי את תשובת הרב מרדכי הלפרין לגבי ניתוח להגדלת חזה, בתשובתו הרב הסביר שהניתוח מותר במקרה וזה לטובת המנותחת גם מבחינה אובייקטיבית.

קרא עוד »