נפל בחודש השמיני והשביעי להריון ודינם
אני סטודנטית בחמדת הדרום ואני צריכה להגיש היום עבודה אשמח אם התשובה תיהיה היום אני צריכה לדעת על הנפל בחודש 8 וגם מדוע בחודש 7
אני בת 47 , בריאה, מזור פחות או יותר סדר. ילדתי לפני 3 שנים ואני משתוקקת ללדת שוב אבל כמובן ללא התערבות קשה. האם אני יכולה לקחת איקקלומין? מה השם הגינרי של זה? (איני בארץ) ? איזה כמות אני יכולה לקחת? בעלי בנסיעת עסקים כעת ויגיע רק כ11 יום אחרי לקיחת התרופה. האם זה מבטל לחלוטין את הסיכויים להרות כך שעדיף לדחות לחודש הבא את הנסיון?
תודה
א. השם הגנרי של איקה-קלומין הוא Clomiphen citrate
ב. אסור לקחת את התרופה ללא תיאום עם הרופא המטפל וקבלת המרשם ממנו, מאחר ולנטילת התרופה יכולים, במקרים מסויימים, להיות תופעות לוואי וסיבוכים עד כדי סיכון חיים.
ג. בכל מקרה מאד לא רצוי לקחת את התרופה ללא מטרה מוגדרת, ויש לקחת אותה רק כדי לפתור בעיה רפואית או הלכתית ידועה וספציפית.
נטילתה ללא שיש אבחנה רפואית – רק מעין יריה באפילה שאולי תפגע במטרה – היא פסולה.
אני סטודנטית בחמדת הדרום ואני צריכה להגיש היום עבודה אשמח אם התשובה תיהיה היום אני צריכה לדעת על הנפל בחודש 8 וגם מדוע בחודש 7
שלום רב, לאחרונה התחלתי טיפול בתרופה הגורמת לעור להיות רגיש לשמש (חשיפה גורמת לכתמים וכוויות). נאמר לי לא לצאת מחוץ לבית ללא קרם הגנה וכובע.
אני עושה עבודה בתושב"ע בנוגע לצניעות ברופאות. הבנתי שכדי להיכנס לחדרי ניתוח יש להיכנס לבגדים סטרילים. בין הביגוד הסטרילי לא נמצאת חצאית ולכן שאלתי היא
לפני כחמש שנים הותקן לי התקן ג'ייניפיקס בפעם הראשונה, ולפני כשנתיים חדשתי אותו שוב. עתה ברצוני לברר מתי עלי להסירו או להתקינו מחדש? האם מסוכן