המשך לשאלה 4846
Thank you very much for your reply to my inquiries about IVF. I am very keen on reading what the Lubavitcher Rebbe has to say
אימי חולה בסכרת 2 מזה כשנה. היא תלויה ב 4 זריקות של אינסולין ביום. כמובן שהיא מסתובבת תמיד עם המכשיר לבדיקת הסוכר ועם סוכר למקרה של ירידה פתאומית. בעוד כחודשיים היא עתידה לנסוע לסיור בפולין של שבוע ובהם שבת שבו תשהה בקראקוב. בתוכנית השבת ישנם סיורים רגליים בעיר. שאלתנו: האם מותר לה לשאת את המכשיר והסוכר בזמן הסיור כשידוע שאין בעיר עירוב?
כיון שאין שום מצוה לצאת בסיור אין היתר להוציא כל דבר מרשות לרשות.
תשובה דומה ניתנה על ידי הרב אשר שקאני שליט"א:
אין היתר לטלטל את המכשיר לבדיקת הסוכר אף בשינוי אך אם הטיול הוא נועד לצרכי רפואה יכולה לטלטל את המכשיר שלא בדרך הרגילה[1]. ואם אפשר לטלטל את המכשיר ע"י גוי מותר בכל גוונא[2].
[1] הנה ידועה מחלוקת האחרונים בדעת מרן אם יש דין רשות הרבים בזמנינו יעויין בשו"ת יבי"א ח"ט חאו"ח סי' לג ואף אי נאמר שהעיקר להלכה כדעת הפוסקים שבזה"ז אין לנו רה"ר מ"מ אין היתר לטלטל ברחובות קריה אפי' בשינוי אלא לצורך מצוה וכד' אבל לטיול לא וכמ"ש כיו"ב בשו"ת צי"א (חי"ג סי' לד) ובשש"כ הנד"מ (פ"מ ס"ז) וע"ע בנשמת אברהם (סי' שא ס"ק יא2), ואמנם אפשר שבנ"ד הוי לצורך גדול דיש בזה עגמת נפש גדולה להישאר לבד. וצ"ע. ומ"מ היכא שצריכה לצאת לטייל מחמת בריאות יש להתיר כשתוציא את המכשיר בשינוי, וכמ"ש המג"א (סי' שז סוף סק"ז) שלצורך גדול יש להתיר שבות שלא כדרכו ע"י ישראל. וכ"כ הפמ"ג (סי' שכה א"א אות ו) דשבות דשבות ע"י ישראל בעצמו כגון ישראל שהוציא לכרמלית או לדידן שאין לנו רה"ר בזה"ז יש להתיר במקום צורך גדול וכ"כ בשו"ת משנה הלכות (ח"ז סי' נו) גבי חולה לב הצריך לישא אתו כדורים דאם אינו יכול לשבת בבית וצריך לצאת לטייל מחמת בריאות יש להתיר. ועיין עוד בשש"כ שם (בהערה כב) שכתב בשם הרב משנה הלכות שדעתו להתיר בכה"ג לצורך רפואה אפי' ברה"ר גמורה.
[2] וכמ"ש השו"ע בסי' שז ס"ה.
Thank you very much for your reply to my inquiries about IVF. I am very keen on reading what the Lubavitcher Rebbe has to say
מה ההסבר הרפואי לציפצופים באוזניים, החלו לאחר גירושים ונמצאים באופן תמידי בשעות בהן אין צורך בריכוז גבוהה, הייתי מבקשת את תגובתכם המהירה. בכבוד רב.
שלום רב. האם מי שנוטל אנטיביוטיקה (בעקבות דלקת גרון – זה לאחר יום וחצי שלי אנטיביוטיקה) צריך לצום בצום גדליה? תודה רבה, יאיר
אנדרוגינוס גוי החפץ להתגייר .נא לשלוח תשובות בנידון כולל העתק התשובה בתורת הגר אות לז בברכת התורה