דיאודורנטים שונים בשבת
מי שרגיל מאד בשימוש בדאודורנט וזה עינוי להמנע מכך – מה הדין בשבת לגבי: 1. דאודורנט ספריי2. דאודורנט רול-און (שפורפרת עם כדור מסתובב)3. דאודורנט אבקה
שלום רב, רציתי להתעייץ ולשאול מה יחס ההלכה לעשיית בדיקות לגילוי מחלות תורשתיות? האם כל אדם ראשי לעשות את הבדיקות?
מתי כדאי לבצע את הבדיקות? אשמח לביסוסים מההלכה אם זה אפשרי. ושאלה נוספת לבעלי יש גן של סרטן במעי הגס,זה עבר לו בתורשה מאימו.
אומנם כבר ילדתי אבל האם יש בדיקות שכדאי שאני יעשה לילדה שלי?
תודה רבה!
א. ככלל אין איסור לבצע בדיקות שמגלות מחלות תורשתיות, אם הגילוי יכול לסייע במניעת לידה של צאצאים פגועים. ראי שו"ת "איגרות משה" חלק אה"ע ד, סימן י.
פרט לשאלה ההלכתית,
ב. לפעמים לא כשאי לבצע בדיקות מסוג זה מוקדם מדי, כי הידע שעלול להתקבל יכול לפריע לשידוכין ונישואין כך שכל מקרה ראוי שישקל לגופו בסיוע גנטיקאי + איש הלכה.
ג. לגבי גן לסרטן במעי הגס – אין ברירה אלא לברר את הנתונים הקיימים (היום) אצל גנטיקאי.
מי שרגיל מאד בשימוש בדאודורנט וזה עינוי להמנע מכך – מה הדין בשבת לגבי: 1. דאודורנט ספריי2. דאודורנט רול-און (שפורפרת עם כדור מסתובב)3. דאודורנט אבקה
We have a frum Chinese Giyores here who believes that she can be healed by a chinese healer with cans – Bankes. The woman healer
hello- I want to find out if I have some Jewish ancestry. My sister was diagnosed with a RARE medical condition named CRYOFIBRINOGENEMIA. The Dr.
אני סובל מכאבי גב תחתון מזה שנה בעקבות תאונה אני הייתי רוצה לדעת מה עלי לעשות בנדון אם יש איזה סגולה מיוחדת לבריאות אני בחור