סירוס בעלי חיים
יש לנו 2 חתולות בבית שאנחנו מגדלים אותן ויש צורך לעקר אותן (כמקובל) כדי למונוע התרדות והמלטות. שמענו שקיים איסור תורה לעקר בעלי חיים. א)
שלום רב!
אני לא מכירה משהו כתוב, אך שמעתי פעם שיש איזושהי בעיה מבחינת הכשרות בכדורים על בסיס ג`ל – כאדוויל ליקווי ג`ל. מאז אני מנסה לקחת כל פעם לשיכוך כאבים כדורי נורופן רגילים (אין בארץ כדורי אדוויל שאינם מג`ל), שמסייעים פחות לשיכוך כאביי.
אתמול לקחתי כדור אדוויל ליקוויג`ל/נורפן ג`ל כי זה מה שהיה לי, וראיתי שוב כי אכן זה עוזר הרבה יותר. האם יש אפשרות לקחת זאת תמיד כשאני צריכה?
תודה רבה מראש!
1. אין לנו נתונים בתחום כשרות תרופות.
אך להערכתי יש סיכוי טוב לקבל תשובה אצל אחד משני המומחים הבאים:
א. ניתן לפנות למחלקה לדת וכשרות בשירותי בריאות כללית https://hospitals.clalit.co.il/geha/he/patient/Pages/religion.aspx
https://www.kosharot.co.il/
ב. הכימאי הרב יהודה שרשבסקי, טלפון: 5371662-02
2. בנוגע להקפדות על כשרות תרופות ניתן לעיין באנציקלופדיה הרפואית הלכתית בעריכת פרופ' שטינברג, "פרטי דינים ביחס לכשרות תרופות" כרך ג', עמ' 270-280, ובמקורות המצויינים שם. (הוצאת מכון שלזינגר 1992)
3. אדוויל מבחינה רפואית היא תרופה המכילה ibprofen בדומה ל-nurofen ולתרופות דומות הקיימות בשוק, פרט לכך שמהירות הספיגה שלה היא יותר גבוהה.
יש לנו 2 חתולות בבית שאנחנו מגדלים אותן ויש צורך לעקר אותן (כמקובל) כדי למונוע התרדות והמלטות. שמענו שקיים איסור תורה לעקר בעלי חיים. א)
שלום, אני בשבוע 4 ויש לי דימום קל (מאוד קל,מעין הפרשה) האם אני צריכה לשמור נידה עם כל המשתמע מכך (שינה בנפרד וכו')? ואם כן-
אני נוטל באופן קבוע 40 MG דרלין ביום (4 פעמים ביום) בשל רעידות קלות ובלתי נשלטות בידיים… האם עליי ליטול גם בשבת כבחול את התרופה,
ברצוני לדעת על כניסה להריון היום התאריך 4.11.2008 אני בתאריך 11.1.2009 מתחתנת. אני נוטלת גלולות- המחזור החודשי שלי בחודש ה 1.2009 הוא יהיה ב 16.1.2009