הליך גיור לתינוק מתרומת ביצית (מתורמת שאינה יהודיה)
שלום, ברצוני לברר הליך הגיור לבן שנולד מתרומת ביצית מחו"ל (תורמת לא יהודיה) והריון בגופה של אם יהודייה. האב גם הוא יהודי. האם מספיק לבצע
שלום רב, הייתי שמחה לברר בנוגע לכשרות פטריות יוגי טיבטיות. מדובר בפטירה שפותחה בטיבט וחיה בחלב. הטענה היא שלפטריה יש יכולות רפוי טבעיות והייתי רוצה לנסות אותה. הפטרייה חיה בתוך חלב. מכניסים את הפטרייה לכלי מזכוכית המכיל חלב ומניחים בחוץ למשך כ 20 שעות. לאחר מכן מסנינם את התכולה לכוס ומקבלים יוגורט ("קפיר") ומשתמשים בפטריה שוב.
לאחר זמן מסוים היא גדלה, מתחלקת וניתן למסור חצי ממנה לבן אדם אחר לשימושו. האם ידוע אם הפטריה הזו כשרה? בנוסף, אי אפשר לקנות את הפטריה, אלא ניתן לקבל אותה ממישהו שכבר השתמש בה (והיא גדלה והתחלקה). האם ישנה איזושהי בעיה אם מקבלים את הפטריה מאדם חילוני שלא בהכרח שומר כשרות?
בעיקרון התהליך צריך להתבצע בכלי זכוכית והוא מערב חלב בלבד,
האם יש בעיה לספרדים?
תודה רבה!
ה'פטריה' עצמה (תערובת של חיידקים ושמרים במטריצה של פוליסכרידים) היא סוג של מזון הגדל על מצע, ולכן אין בו בעיות כשרות, פרט אולי לפסח.
אך השאלה נוגעת לחומרים הנוספים (כמו כשרות החלב המקורי וההחמצות שנעשו לאחר מכן) ולתהליך שהפטריה עוברת, בישול וכדומה, כך שיש צורך לברר על כשרות חומרי המזון הנוספים ועל כשרות הכלים בהם התקיים התהליך.
אין לנו פרטים נוספים. ראו עיון נוסף בשאלה זו על ידי הרב יוסי שטיינברגר בבית ההוראה המרכזי שעל יד מכון ירושלים לדיינות.
שלום, ברצוני לברר הליך הגיור לבן שנולד מתרומת ביצית מחו"ל (תורמת לא יהודיה) והריון בגופה של אם יהודייה. האב גם הוא יהודי. האם מספיק לבצע
שלום רב, ברצוני לברר: 1)מהי דעתם של רבנים בכירים בנוגע ל"שיבוט אדם"- למטרות הולדה? 2) האם קיימת פסיקה הילכתית בנושא? אודה מאוד לתשובתכם.
סיפר לי יהודי, שלפני למעלה משלושים שנה, בנו נולד עם שני פתחים בגיד. הרופאים המליצו לו לעשות ניתוח. כדרכם של אנשי בני ברק, הוא נכנס