שליה בפתח צואר הרחם (שבוע ה19 להריון)
בס"ד שלום הרב, הופננו לרב ע"י ד"ר סודי נמיר. אישתי בשבוע ה-19 להריונה וסקירה המוקדמת נתגלתה שליה בפתח צוואר הרחם. כשהייתה אצל
נשאלתי מאת רופא על האפשרות להשתמש בכתובת קעקע לניתוח שיחזורי בפרט לצבוע השד אחרי ניתוח לסרטן, וכדומה. ראיתי כמה תשובות שנוטות לקולא להאשה להשתמש בניתוח הנ"ל, ואחד מן הסניפים להקל הוא שהרופא יהיה אינו יהודי. לאור זאת האם יש מקום להקל לרופא יהודי לבצע הניתוח שיחזורי הזה? ומה הדין בשעת הדחק ומה הגדר של דחק במצב הזה, האם היא צריכה להמתין הרבה זמן לרופא א"י נחשב לשעת הדחק, או מפני סיבת ממון, וכדומה?
תודה מראש,
ד
לגבי השיקום הקוסמטי של השד המשוחזר אחרי הניתוח , כבר הורו גדולי הפוסקים שהדבר מותר גם אם מדובר בשימוש בטכניקה של קיעקוע.
ראה גם בשו"ת (#3268) בנושא איפור קבוע וכתובת קעקע, בו ענו הרב גבריאל טולדנו והרב ד"ר מרדכי הלפרין, ובמאמר שיצא בחוברת אסיא פז-פח, עמ' 39-41.
להלכה כל הנ"ל נכון גם אם מדובר ברופא יהודי, ואין צורך לחזר אחר נוכרי כל עוד יש בכך קושי או אפילו אי-נוחות.
בס"ד שלום הרב, הופננו לרב ע"י ד"ר סודי נמיר. אישתי בשבוע ה-19 להריונה וסקירה המוקדמת נתגלתה שליה בפתח צוואר הרחם. כשהייתה אצל
Post Content שלום לכבוד הרב האם המוצר ניקוטינול לכסניות כשר לימות השנה ולפסח?
שלום, תודה על האתר הנפלא. רציתי לשאול שתי שאלות: 1. האם בהריון, כאשר הבטן מפריעה לתשמיש באופן הרגיל, (או כשהבטן עדיין לא גדולה – אבל