ברית מילה בהרדמה על ידי רופא שאינו שומר מצוות
מאתר כיפה, מספר השאלה: 112285 שלום רב. ראשית אני מבקש לא לפרסם את השאלה עם אף אחד מפרטי המזהים. תודה. אבי ערך לי את ברית
בס"ד
אשתי נטלה גלולות למניעת הריון (מינולט). באחת הפעמים האחרונות (לפני כחודשיים)למחרת טבילתה ולאחר תשמיש בלילה, היא ראתה במהלך היום כתם שנראה כדם על נייר טואלט בשירותים (אך זה לא הוביל לדימומים נוספים בימים הבאים).
בזמן האחרון ממש היא חדלה ליטול את הגלולות לחלוטין.
במהלך היום לאחר טבילתה ותשמיש בלילה, היא ראתה כתם בצבע כתום,כמו"כ לאחר כיממה היא החלה לראות כתמים אדומים במשך מס' ימים .
האם יש כאן חלילה איזו בעיה הקשורה ב'רואה מחמת תשמיש' או שזה קשור לפעילות של הגלולות (אנחנו נשואים כבר שנים ב"ה ויש לנו מס' ילדים) והאם יש צורך בבדיקות מסוימות (הלכתיות או רפואיות)
תודה מראש
אין כאן דין של רואה מחמת תשמיש, ד"רואה מחמת תשמיש" זה דווקא אם בזמן התשמיש היא שופעת, שאז נוצר מצב שהיא טמאה ואסורה לשמש ואם הוחזקה ג' פעמים נאסרה לבעלה.
אבל אם רק לאחר זמן היא רואה לא נחשב הדבר כראיה מחמת תשמיש דהרי בשעת התשמיש היא טהורה.
מאתר כיפה, מספר השאלה: 112285 שלום רב. ראשית אני מבקש לא לפרסם את השאלה עם אף אחד מפרטי המזהים. תודה. אבי ערך לי את ברית
I would appreciate guidance on the following Sheilah that was asked of me. A Cohen is studying for an MSc in Medical Ethics in Birmingham,
אנחנו זוג מבוגרים ויש לנו שבעה ילדים. אנחנו לא רוצים יותר להביא ילדים. האם מותר לנו להשתמש באמצעי מניעת הריון? השאלה הזאת דחופה לנו מאד!