הבעיות שבתרומת איברים
בס"ד כבוד הרב שלום! כידוע נושא תרומת האיברים עולה כיום הרבה במיוחד בזמן זה כשמתוך אלפי אנשים שמחכים לאיברים זכו השנה רק 8 (ככל הידוע
א. נימוק מס' 1) אמיתי (למעט טומאת עצמות – ראו להלן פיסקה ג')
ב. נימוק מס' 2) כשלעצמו איננו מספיק, כי להלכה גם מת נכרי מטמא לכל הפחות במגע ובמשא (רמב"ם הלכות טומאת מת פרק א' הלכה יב)
ג. לגבי שרידי עצמות לא די בהיעדר שיעור כזית אלא צריך להקפיד גם שלא יהיה שיעור של "כשעורה"', שכן עצם כשעורה מטמאה במגע ובמשא (רמב"ם טו"מ, ג,ב)
כמו כן על מנת שנוכל לברר יותר לעומק את הנושא – האם תוכלו לספק את פרטי התכנית המדוברת?
בס"ד כבוד הרב שלום! כידוע נושא תרומת האיברים עולה כיום הרבה במיוחד בזמן זה כשמתוך אלפי אנשים שמחכים לאיברים זכו השנה רק 8 (ככל הידוע
לכבוד הרב ד"ר מרדכי הלפרין שלום וברכה השתתפתי בקורס הסמכה של מכון שלזינגר קביעת רגע המוות. ברצוני לשבח את רמת הקורס וע"ז תודתנו. שאלתי: (סיפור
האם על פי ההלכה מותר לעשות ניתוחים פלסטיים בפנים או שזה נחשב כמו קעקוע וכו' אני מדגישה שהניתוח הוא רק אסטטי ולא רפואי!!!
עברתי ניתוח לא מסובך או מסוכן אבל בהרדמה מלאה. האם אני צריכה לברך הגומל? (עבר כבר יותר מחודש.. אם זה משנה)