ניתוח באשכים לאדם מבוגר
שלו' רב בן משפחה שגילו מעל 80 עומד לעשות ניתוח בעקבות הידרוצל הבנתי ממנו שהניתוח נעשה ע"י חיתוך בשק האשכים שאיבת הנוזלים וקילוף והוצאה של
שלום רב, כמדי חודש כשאני מקבלת מחזור אני מרגישה די על הפנים בעיקר כאבי בטן חזקים וכאבי גב ונזקקת למשכך כאבים כמו אקמול או אופטלגין. השנה אני חוששת שאצטרך לקבל מחזור ביום כיפור או יום לפניו, האם יש אפשרות במקרה כזה (חס וחלילה) לשתות כדור ולהמשיך את הצום כרגיל? (יש לציין שזה קרה לי גם בתשעה באב והיה לי ממש סבל נוראי…)
אם אפשר תקבלי את התרופה כנר. אם בכל זאת את לוקחת כדור תבלעי את הכדור (שלם או מפורר) בלי מים. כדאי גם לעשות זאת בהתחלת הכאב או אפילו לפני שיש כאב כדי למנוע את הסבל.
במידה שאת ממש לא מסוגלת לבלוע את הכדור ללא מים אז מותר לך לקחת מים פחות מכשיעור (דהיינו פחות
מ-40 גרם להוסיף למים טיפת סבון נוזלי ולשתות מזה רק מה שאת צריכה כדי לבלוע את הכדור.
כאמור שימוש בנר יהיה הכי פשוט.
בברכת רפואה שלמה
שלו' רב בן משפחה שגילו מעל 80 עומד לעשות ניתוח בעקבות הידרוצל הבנתי ממנו שהניתוח נעשה ע"י חיתוך בשק האשכים שאיבת הנוזלים וקילוף והוצאה של
הרב מרדכי הלפריןראש מכון שלזינגרהשלום והברכהבהמשך לשיחתנו מהערב אשמח לעזרתך לאיתור הפניות ועמדות רבנים שונים בנוגע לסוגיות הבאות:סוגית בדיקות גנטיות טרום הריון, באה לידי ביטוי
שלום כבוד הרב,בהמשך לשיחתנו, להלן שאלות בעניין עבודתי בשבת כאחות בבית חולים:הפעלת מכשירים חשמליים כגון: מכשירי הזנה, הנשמה, מוניטור ועוד מכשירים לניטור ולסיוע.