סליחה על השאלה האינטימית, אך אינני יודעת מה לעשות. ברצוני לדעת מאיזה רגע עלי לספור 7 נקיים. אם היום יום רביעי והמחזור שלי מסתיים בערב בסביבות 19-21:00 אז מתי עלי ללכת למקווה בשבוע הבא? ביום רביעי אחרי 21:00, או ביום חמישי, או שמא ניתן לערוך בדיקה זו רק עד שקיעת החמה ??
א. בבדיקת טהרה יש קודם כל לבצע את הבדיקה הקרויה בהלכה "הפסק טהרה".
בדיקה זו צריכה להתבצע לפני שקיעת החמה, (ככלל, לא לפני היום החמישי מתחילת הדימום הויסתי). אם הבדיקה בוצעה כדין לפני השקיעה נניח של יום שלישי, אזי ימי ה"שבעה נקיים" יתחילו למחרת ביום רביעי, ויסתימו ביום שלישי שאחריו.
הטבילה במקרה זה אמורה להתבצע במוצאי היום בו הסתיימו שבעת הנקיים, או בלשונינו שלנו ביום שלישי בלילה.
ב. מומלץ מאד שתפני גם למדריכת כלות או לבלנית מנוסה או לרב מקומי לקבל הדרכה הלכתית מלאה ומועילה.
אני בחורה דתיה והכרתי לפני שבוע+ בחור דתי מקסים החולה במחלת סיסטיק פיברוזיס (CF) רציתי לשאול מה ההשלכות לקשר כזה במידה וארצה בעתיד למסד את
שלום רב רציתי לדעת האם ניתן לקחת אנטיביוטיקה במהלך הצום, אם או בלי מים, כבר התחלתי לקחת אותה מלפני שבוע
שלום אישתי עברה גרידה עקב עובר ללא דופק בשבוע ה 9 1) האם היא צריכה לברך הגומל? אם כן האם בעלה יכול לברך במקומה. 2)