ממתי לספור 7 נקיים

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

סליחה על השאלה האינטימית, אך אינני יודעת מה לעשות. ברצוני לדעת מאיזה רגע עלי לספור 7 נקיים. אם היום יום רביעי והמחזור שלי מסתיים בערב בסביבות 19-21:00 אז מתי עלי ללכת למקווה בשבוע הבא? ביום רביעי אחרי 21:00, או ביום חמישי, או שמא ניתן לערוך בדיקה זו רק עד שקיעת החמה ??

תשובה:

א. בבדיקת טהרה יש קודם כל לבצע את הבדיקה הקרויה בהלכה "הפסק טהרה".

בדיקה זו צריכה להתבצע לפני שקיעת החמה, (ככלל, לא לפני היום החמישי מתחילת הדימום הויסתי). אם הבדיקה בוצעה כדין לפני השקיעה נניח של יום שלישי, אזי ימי ה"שבעה נקיים" יתחילו למחרת ביום רביעי, ויסתימו ביום שלישי שאחריו.

הטבילה במקרה זה אמורה להתבצע במוצאי היום בו הסתיימו שבעת הנקיים, או בלשונינו שלנו ביום שלישי בלילה.

ב. מומלץ מאד שתפני גם למדריכת כלות או לבלנית מנוסה או לרב מקומי לקבל הדרכה הלכתית מלאה ומועילה.

להדפסה

שאלות נוספות

נידה בזמן הביוץ

שלום וברכה,שמי מ' נשואה כחצי שנה. מנהלת אורח חיים חרדי.בשלושת החודשים האחרונים הבחנתי כי הביוץ שלי מתקיים כשלושה ימים לפניי הטבילה או כיומיים לפני (תלוי

קרא עוד »

נטילת תרופה בצום

אני לומד בהסדר, עכשיו בצבא. ויש לי בעיות מעיים, הרופא נתן לי תרופות לקחת ורציתי לדעת אם מותר לי לקחת אותם עם מים מחר בצום.

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?