מסטיקים לגמילה מעישון – כשרות לפסח תשע"ד

שתפו:

11 באפריל 2014

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

בוקר טוב, לא הצלחתי למצוא ברשימת התרופות של קופות החולים התייחסות לכשרות בכלל ולפסח בפרט למסטיקים המשמשים לגמילה מעישון מסוג nicotinell. כיצד ניתן לברר את הדבר? תודה רבה.

תשובה:

א.  אתה רשאי ללעוס מסטיק מסוג ניקוטינול בפסח למרות שיש בו מרכיב עם חשש רחוק מאד של מיעוט זעיר של תוצרי דגנים שעברו שינויים כימיים משמעותיים.
ברוב הגדול של המקרים מדובר על תוצרי תירס ולא על תוצרי דגנים כך שהמצב הרבה יותר קל כשמדובר לצרכים רפואיים כמו מניעת נזקי העישון .
ב. בכל זאת, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל על אפשרויות אלטרנטיביות כמו תרופות נגד עישון או מדבקות ניקוטין.

להדפסה

שאלות נוספות

בעיה עם מקוואות

שלום אני נשואה כשנה וחצי ולמרות שאיני דתייה אני שומרת נידה. אך יש לי בעיה: אני נגעלת באופן נחרץ מהמקוואות, מהמים וקצת נבוכה מהמעמד. דבר

קרא עוד »

שפיכת זרע לבטלה

לרב שלום! אני לצערי הרב הידרדרתי השנה למצב לא נעים עד כדי כך שנשפך לי זרע לבטלה. אני רוצה לדעת את כל הסיפור על שפיכת

קרא עוד »

טבילה עם אטמי אוזנים

שלום יש לי בעיה באוזניים וכשאני מתקלח והולך לבריכה אני אטמים באוזניים שלא יכנסו לי מים לאוזניים. מותר לי לטבול במקווה אם האטמים האלא?

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?