נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

מעי רגיש בדברי הרמבם

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

חטפתי מעי רגיש כתוצאה מעשיית כפיפות בטן אחר ארוחת ערב. עד היום אני רגיש לאותם הרכיבים אותם אכלתי באותה ארוחה – הסמוכה לפעילות. לאחר מעשה נודע לי כי הרמבם הזהיר מכך. רציתי לשאול אם ידוע לך – האם הרמבם מתייחס ונותן הנחיות כיצד לטפל בבעיה זו?! (ומהו המקור לאזהרת הרמבם)

תשובה:

הרמב"ם בהלכות דעות פרק רביעי הלכה ג' כתב:

"לעולם כשיאכל אדם, יישב במקומו או יטה על שמאל. ולא יהלך ולא ירכוב ולא ייגע ולא יזעזע גופו ולא יטייל, עד שיתאכל המזון שבמעיו; וכל המטייל אחר אכילתו או שיגע, הרי זה מביא על עצמו חולאים רעים וקשים."

הערה: כדאי לדעת שהרמב"ם כאן מתייחס לפעילות גופנית מאומצת ולא להליכה קצרה וקלה שדווקא מומלצת – מטעמי בריאות – אחרי האוכל.

לגבי הטיפול במחלות, כולל אלו הנגרמות מהנהגה לא נכונה, הרמב"ם לא עסק בכך בספרי הי"ד החזקה שלו, אלא בספרי הרפואה.

בכל אופן, מבחינה מעשית היום חובה לפנות לרופא מקצועי ומנוסה.

לכן אל תימנע מפניה לרופא מנוסה.

להדפסה

שאלות נוספות

צפצופים באוזנים

מה ההסבר הרפואי לציפצופים באוזניים, החלו לאחר גירושים ונמצאים באופן תמידי בשעות בהן אין צורך בריכוז גבוהה, הייתי מבקשת את תגובתכם המהירה. בכבוד רב.

קרא עוד »

דיסקציות במהלך לימודי רפואה

שלום רב, אני סטודנטית לרפואה בשנת לימודי השלישית. הגענו עכשיו ללימודי האנטומיה, והשאלה העומדת בפני היא כיצד עלי לנהוג במהלך הדיסקציות? עד עכשיו חשבתי שמדובר

קרא עוד »

חציצה בנטילת ידיים

שלום הרב, אם יש לי פלסטר הוא מהווה חציצה בנטילת ידיים? מה לעשות בשבת, האם עדיף להדביק פלסטר אחר או ליטול עם הפלסטר? תודה ושבת

קרא עוד »