משקפי תרגול ראיה בשבת
האם מותר בשבתות ובימים טובים להשתמש במשקפיים מיוחדות הנקראות משקפי GYM , והם משקפיים לתרגול טבעי לשיפור הראייה. אין בשימוש במשקפיים אילו שום הפעלה של
אישה יהודיה לא יכולה ליצר ביציות. אם יעבירו לה (כ"פונדקאית") ביציות מאישה לא יהודיה שהופרו in vitro מזרע של גבר לא יהודי ואותה אישה יהודיה תלד, האם התינוק ייחשב יהודי?
כדאי לדעת שחלק מהפוסקים הסוברים שהאם היולדת היא האם ההלכתית, בכל זאת סוברת שמעמדו הלאומי של היילוד נקבע בעת ההפריה, ולכן היילוד יהיה זקוק לגיור.
ראה הרב זלמן נחמיה גולדברג, תקלות העלולות לצמוח מהשתלת עוברים, תחומין כרך י' עמ' 273-281, שדן בנושא (בעמ' 280, בסעיף ח',1)
למקורות נוספים ראה בראי במאגר המידע של המכון.
האם מותר בשבתות ובימים טובים להשתמש במשקפיים מיוחדות הנקראות משקפי GYM , והם משקפיים לתרגול טבעי לשיפור הראייה. אין בשימוש במשקפיים אילו שום הפעלה של
שלום רב, ילדתי לפני 6 שבועות ואני מניקה לרוב. הדימום פסק ואני כרגע בספירה של 7 נקיים, יום חמישי הקרוב אני אמורה לטבול. השאלה היא:
Shalom,I am a second year medical student who this past summer attended some of the lectures of the Summer Program in Medical Ethics and Halacha.
אני תלמיד ישיבה תיכונית בן 15, ואני מרגיש שיש לי משיכה לחברי בכיתה. המשיכה שלי לבנים, היא רק לילדים ונערים יפים וגם לבנות. אין לי