מרפא עיוורים – הלכה למעשה?

שתפו:

3 במאי 2013

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

במחקרים שנעשים לאחרונה ,חוקרים מבצעים ניסויים בעכברים בהם מזריקים חומר כימי שעשוי לשנות את תפקודם של תאי רשתית הרוסים, כמו כן מנסים לפתח שבבים שיושתלו במוחו של אדם עיוור או חרש( בגלל בעיה במוח) ושבב זה יתקן את הפגם. לו יצוין שטכנולוגיות אלו ייושמו בבני אדם ויצליחו האם להלכה מעמדו של החרש או העיוור ישתנה?

תשובה:

לא ניתן לענות על השאלה ללא הבהרה ברורה מה יהיה מצבם של העיוור או החרש אחרי הפיתוח הטכנולוגי. אם העיוור יוכל לראות, שוב לא יחחשב כעיוור, ואם חרש יוכל לשמוע שוב לא יחשב כחרש. אך יש גם מצבי ביניים שיש לדון בהם רק אם יוגדרו בצורה ברורה. 

להדפסה

שאלות נוספות

קושי בקיום יחסים

אנו זוג צעיר נשואים זה כחודשים. הבעיה שלנו היא כי יש לנו קשיים בקיום יחסים הזרע לא יוצא בזמן הזקפה ולא בתוך גוף האשה. הוא

קרא עוד »

טיפול בדלקת הערמונית

שלום רב אני סובל מדלקת כרונית בערמונית.ניסיתי בהמלצת רופא לקחת אופלודקס, ציפרודקס , ועוד סוגי אנטיביוטיקה שונים – ללא הועיל.עם השנים הבעיה מחריפה בכל פרמטר

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?