זמן הפעילות של התקן gynefix
יש לי את ההתקן gynefix כבר תקופה ארוכה של 3 שנים, עקב בעיה רפואית. שאלתי היא , לכמה זמן מועיל ההתקן הנ"ל והאם ניתן להחליפו
כבוד הרב שלום!
הנני מטפלת ברפואה אלטרנטיבית- טיפולי רפלקסולוגיה, זהו תחום שדורש מגע בכפות הרגליים עד הברכיים.
לפני מס` ימים נתבקשתי מאחת המטופלות שלי לטפל בשני בניה, בגילאים 15 ו-17, בעקבות בעיה של קשב וריכוז. שאלתי היא האם יש היתר לטפל בילדיה, או שיש איסור מוחלט, גם כאשר האמא נמצאת במתחם של הבית (כמובן שהדלת של חדר הטיפולים פתוחה)
תודה מראש, ושבוע טוב!
ג.
לגבי טיפול בגברים בעיסוי או ברפלקסולוגיה, קיימת בעיה הלכתית אמיתית עקב ההשפעה האירוטית האפשרית על המטפלים והמטופלים, ולכן, פרט למצבי חרום אין לטפל בבין המין השני.
במצב של סבל גדול, אף שאין בו סכנת חיים, בשעת הדחק ניתן להקל אם העיסוי נעשה בלא מגע יד ישיר (באמצעות כפפות, או מטלית בד שחוצצת בין יד המעסה לגוף המעוסה), במקום בו נמצאים כל הזמן גם אנשים אחרים.
בחוברת אסיא הקרובה (פ"א-פ"ב) האמורה לצאת לאור בקרוב, הוקדש מאמר הלכתי נרחב לשאלות על טיפולים פיזיותרפיים ורפלקסיביים בבני המין השני.
יש לי את ההתקן gynefix כבר תקופה ארוכה של 3 שנים, עקב בעיה רפואית. שאלתי היא , לכמה זמן מועיל ההתקן הנ"ל והאם ניתן להחליפו
כבוד הרב, שלום, אני מושתלת כליה כבר שנה, והרופאים אומרים לי שעדיף לא לצום. שמעתי שיש היתר שאומר שאפשר לקחת כל 9 דקות פחות מכזית.
2 כתמי דם קטנים (1/2 סמ' כל אחד), על הפד של האשה בשליש האחרון של ההריון, לאחר קיום יחסי מין. בבדיקה פנימית, לא נמצא דם.
מדוע יעדיף אדם דתי, שומר מצוות, לפנותת חולים אל בי"ח שאינו שומר שבת ושיש באפשרותו לפנות אל בי"ח שומר שבת