אני סובל מחולשה ועייפות מסוימת, שבעקבותיהם עלה חשד ל Chronic fatigue syndrome CFS. רופאה מומחית לתחום המליצה לי על לקיחת ריטלין LA במשך חודש (בינתיים), יום יום. (הבנתי ממנה שצריך לקחת רצוף, לא יודע עד כמה זה משמעותי).
האם מותר לי לקחת גם בשבתות?
מותר לך לקחת את התרופה הנזכרת בשבת[1]
בברכה
אשר שקאני
[1] הגם שגזרו על נטילת תרופות בשבת משום שחיקת סממנים, ברם זהו דוקא כאשר מדובר במי שאינו חשוב כחולה כמבואר בשו"ע סי' שכח ס"א. אך באופן שישנו חשש שיבוא לידי חולי וכמו בנ"ד פשוט שיש להתיר. ובפרט שיש לצרף לסניף בנ"ד את דברי הפוסקים הסוברים שבאופן שיש צורך לקחת את התרופה למשך תקופה יום יום, לא גזרו משום שחיקת סממנים.
בס"ד שלום וברכה, לאחרונה רופא, שמקובל מאוד בישוב שלי ובסביבה, טעה בצורת טיפול שנתן למטופלת ,כתוצאה מכך המטופלת הייתה חייבת לעבור ניתוח. שאלתי היא כזו:
שלום. אי בן 14 וחצי (בשיא גיל ההתבגרות). האם מותר בגיל הזה לצום קבוע את תענית שני וחמישי? או שזה עלול לפגוע בגדילה של הגוף
שלום רב, לפני כחודשיים עברתי ניתוח פיסורה ואולם הנני חייב להקפיד עפ"י הוראת הרופאים בשתיית 2 ליטר מים לפחות ליום כי אלמלא כך גובר הסיכון