נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

ניתוח T.U.I.P ופצוע דכה

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

4 ביוני 2010

הרב המשיב: אחר

שאלה:

לצוות המשיבים שלו'
ברצוני לשאול האם ניתן לבצע ניתוח באזור המפשעה הנקרא T.U.I.P.
כשהניתוח כרוך בסיכון סירוס של החולה, והפיכתו לפצוע דכא?
(לפי הבנת הרב הראשי לרומא שהוא רופא במקצועו, אין פתרון רפואי אחר לבעיית החולה, ואי בצוע הניתוח יכניס את החולה בסופו של דבר לסכנה, אבל הוא היה מעדיף לקבל אישור ממכם)
בברכה
ג

תשובה:

שלום וברכה,

ניתוח TUIP אינו אמור לפגוע כלל באברי הזרע. הוא כולל רק עשיית חתכים לאורך הדפנות הפנימיים של בלוטת הערמונית (prostate) בכדי להקל את הלחץ של הערמונית על שביל הזרע. [אמנם, הסכין עושה חורים דקים בשביל הזרע כדי לצאת מהשביל לערמונית , אבל מסתבר שהם נסתמים מיד אחר כך. יש לוודא זה עם הרופא.] בכך, אין חשש סירוס ופצוע דכא בטיפול זה.

גם אם קיים חשש סיבוך שיפגע באברי הזרע הפנימיים, כבר כתבו גדולי הפוסקים שהאיסור של פצוע דכא הוא רק בשבילי הזרע החיצוניים, בכיס האשכים או בגיד, לא בשבילים שבתוך חלל הגוף. (חזון אי"ש אישות, סי' יב, סוף אות ז'; אגרות משה אה"ע ח"ד, סי' כז-כח) לתוספת ביאור בדין פצוע דכה, עי' מאמרו של הרב מרדכי הלפרין, איסור סירוס – מקור האיסור והשלכותיו. כמו כן ראו מאמרו איסתתים גובתא דשכבת זרע [עמק הלכה חלק ב', עמ' 176-179 (1989)].

בנוסף, כבר הכריעו הפוסקים כדעת הסמ"ג (לאוין קי"ט) שהובא בשו"ת חתם סופר אה"ע ח"א סי' יז, על פיה כל פעולה (כולל כירורגית) שנעשתה לצורך רפואה איננה פוסלת את המנותח לבוא בקהל והוא איננו מוגדר כפצוע דכא.

מכל הסיבות האלו, אין חשש הלכתי בניתוח זה.

בברכת רפואה שלימה,

הרב מאיר אורליאן

[print_link]

שאלות נוספות

גילוח ביום השלושים

שלום כבוד הרב אימי נפטרה בתאריך ט"ז חשוון 1/11/2012 זה היה יום חמישי בבוקר והיא נקברה באותו היום בשעה שלוש נאמר לנו שניתן להתגלח מחר

קרא עוד »

פונדקאות לפי ההלכה

שלום רב, לאחר נסיונות כושלים רבים במשך שנים להכנס להריון המליצו לנו הרופאים להשתמש בפונדקאות. קבלנו אישור מהוועדה. ברצוני לדעת מה דעתה של ההלכה לגבי

קרא עוד »