אם אין קישוי אלא לדעת, כיצד ייתכן שיש זיקפת לילה?
אם אין קישוי אלא לדעת, כיצד ייתכן שיש זיקפת לילה?כלומר, אם ייתכן שיש הצטברות דם באבר, הגורמת לזיקפה בלתי מודעת – איך נסביר את הביטוי
שלום לכבוד הרב.
אני וחברתי בנות 17 ואנו עוסקות בכתיבת עבודת חקר בנושא ניתוחים פלסטיים. אנו נתבקשנו לבחור נושא כלשהו ולהעלות ממנו שאלה, ולאחר מכן במהלך העבודה עלינו להראות את כל הצדדים המראים בעד והמראים נגד, ולהציג את כל הנושא במילים שלנו.
לכן ברצוני לבקש אם קיים לך ידע בנושא זה והנך מוכן להושיט לנו עזרה בהשגת חומר לעבודה. שאלתנו : האם מותר לבצע ניתוחים פלסטיים?
אנו נודה לך מאד…בברכה, נטע.
ראו את הערך ניתוחים פלסטיים לנוי באנציקלופדיה ההלכתית רפואית (מהדורה חדשה תשס"ו) של הרב פרופ' אברהם שטינברג.
כמו כן ראו דעתו של הרב אליעזר יהודה וולדינברג, בעל שו"ת ציץ אליעזר, במאמרו ניתוחים פלסטיים לשם נוי ספר אסיא א', עמ' 222 (1979)
כמו כן מאמרו של הרב יאקאבאוויטש ניתוחים פלסטיים לשם נוי , ספר אסיא א', עמ' 222-223 (1979).
מענה לשאלות מעשיות בנושא אינו גורף, ואין תשובה חד משמעית שתהיה נכונה לכל המקרים, כפי שתוכלו לראות בשאלות הקודמות בנושא שנענו במסגרת פרוייקט השו"ת.
כמו כן מומלץ לעיין בפורום המיוחד לכותבי עבודות של מכון שלזינגר .
אם אין קישוי אלא לדעת, כיצד ייתכן שיש זיקפת לילה?כלומר, אם ייתכן שיש הצטברות דם באבר, הגורמת לזיקפה בלתי מודעת – איך נסביר את הביטוי
כבוד הרב, שלומות ואור! פונה אני אל כבודו בשאלה כבדת משקל אישית המעסיקה את מחשבתי בזמן האחרון. אנסה להביא את הנקודות העיקריות בראשי פרקים: 1.
שלום אני בשבוע 16 להריון, ב"ה הכל בסדר קצת מרגישה חולשה כללית. האם בשלב זה של ההריון מותר לצום?
שלום יש לי 4 בנים ברוך השם. אני מעוניינת בבת, שמעתי על כדורים לדחיית ביוץ, וגם שלמכון פועה יש שיטות. מה אתם ממליצים לי לעשות?