ללכת לרופא או להתפלל.
בס"ד שלום רב אני מבקש לדעת כיצד עלי לנהוג במקרה של טיפול מונע רפואי. האם עלי ללכת לרופא או להתפלל ? מדובר בתחושות קלות בלב.
שלום רב
שמי נ, סטודנט למשפטים באוניברסיטת בר אילן והנני חוקר את הנושא של סרוב קטין לקבלת טיפול רפואי או סירוב ההורים לטיפול רפואי מנקודת המבט של המשפט העברי.
אשמח אם תוכלו לשלוח לי חומר או הפניות בנושא למחקר.
בברכה ובתודה מראש
א. על סירוב הורים לטיפול רפואי בילדם הקטין ראה:
הלפרין מרדכי, התנגדות ההורים לניתוח התינוק המסוכן (הערות לפסק דין אזרחי), ספר אסיא ח', עמ' 19-31 (1995).
ב. על סירוב הקטין לקבל טיפול – יש להבדיל בין שתי קבוצות גיל-
עד גיל הגדלות (גיל 13 בבנים וגיל 12 בבנות), הם נחשבים קטנים ודעתם יכולה להוות סימן למצבם אך איננה דעה מחייבת.
החל מגיל הגדלות, יש מקום להתייחס אליהם כאל בגירים, ולכן באותם מצבים שבגירים רשאים לסרב טיפול, גם הם רשאים.
ג. בגירים כשירים רשאים לסרב טיפול, או כאשר לא מדובר בטיפול מציל חיים, או כאשר הם חולים הנוטים למות.
ראה במאמר של פרופ' אברהם שטיינברג על הבסיס ההלכתי להצעת חוק "החולה הנוטה למות", רפואה והלכה: הלכה למעשה, עמ' 476-488 (2006); אסיא עא-עב, עמ' 25-39 (2003).
בס"ד שלום רב אני מבקש לדעת כיצד עלי לנהוג במקרה של טיפול מונע רפואי. האם עלי ללכת לרופא או להתפלל ? מדובר בתחושות קלות בלב.
אישה המעוניינת להגיש בקשה לפונדקאות – טוענת, על פי מידע מפורם הפונדקאות, שכיום הוועדה מאשרת פונדקאות גם מאשה נשואה, ושלא כבעבר שרק מאם חד הורית, משום
כבוד הרב שלום רב, שמי יהונתן ואני בן 20. נולדתי כבד שמיעה ברם בהגיעי לגיל 17 הפכתי חירש לחלוטין. לאחר דין ודברים והתיעצויות מרובות, עברתי
שלום רב. אני מתחתנת ביז' סיון- ומאחר והמחזור שלי לא מסודר הרופא נתן לי (אורטו ציקלן) כדור אחד ליום. לפי הוראת הרופא הייתי אמורה להפסיק