חשש מאי התפתחות עובר בשבוע 27
אני בשבוע 27 להריון. יש חשש שהעובר אינו מתפתח, והולך וגדל הפער בין גודלו לבין גיל ההריון. במקרה שהחששות מתאמתים, והעובר הפסיק לגדול, מה עושים?
האם מותר לעבוד בשבת במעון לילדים בעלי נכות ופיגור קשים. כל הילדים הם סיעודיים וזקוקים לעזרה בכל הפעולות הבסיסיות? יש לציין שמקום העבודה לא מחייב לעבוד בשבת .אני שוקלת לעבוד בשבת מכיון שאני לומדת בשאר ימי השבוע. האם מותר לי לנסוע לעבודה וממנה – ההסעה היא ע"י ערבים?
א. אם את מקפידה ומסוגלת להקפיד לא לחלל שבת מותר לך להיות שם בשבת אם את מרגישה שיש בכך חשיבות מיוחדת. אחרת לא כדאי לאבד את עונג השבת של מנוחה מלאה מעבודה.
ב. מותר לך גם להגיע למעון וגם לחזור ממנו ברכב הנהוג ע"י נהג גוי.
ג. כדי שתדעי באופן ברור מה באמת מותר, חשוב שתחזרי ותלמדי את הלכות שבת. כך תדעי יותר טוב גם ממה להמנע וגם מה מותר ובאילו תנאים.
ד. מומלץ מאוד ללמוד היטב בצורה מסודרת את הספר שמירת שבת כהלכתה (חלק א') או את הספר נשמת אברהם על שו"ע חלק אורח חיים.
את הספר נשמת אברהם ניתן לרכוש במכון שלזינגר, פרטים נוספים ניתן למצוא באתר המכון https://www.medethics.org.il
אני בשבוע 27 להריון. יש חשש שהעובר אינו מתפתח, והולך וגדל הפער בין גודלו לבין גיל ההריון. במקרה שהחששות מתאמתים, והעובר הפסיק לגדול, מה עושים?
Post Content אשמח לדעת האם נהוג היום לקיים את מצוות הייבום ומה המגמה לגבי מצוות חליצה, בנוסף האם ישנם סימכין מבית די רבני או משפטיים?
נכבדי שלום רב, אישתי נמצאת בשבוע 15 להריון. כבר בשבוע ה-4-5 להריון החלו להופיעה כתמים קטנים מאוד של דם על הפדית.הרופא נשים אמר לה שהופעת
ידועה תשובתו של הרדב"ז שאין אדם חייב להפסיד אבר מאבריו ע"מ להציל את חברו, אולם מידת חסידות יש בזה. מה יהיה הדין באישה שצריכים לעשות