טלטול לחולה סכרת
אימי חולה בסכרת 2 מזה כשנה. היא תלויה ב 4 זריקות של אינסולין ביום. כמובן שהיא מסתובבת תמיד עם המכשיר לבדיקת הסוכר ועם סוכר למקרה
שלום, אני סטודנטית לסיעוד- אחיות ועובדת בבי"ח שניידר לילדים בפתח תקווה. לאחרונה התחלתי לעבוד גם בשבתות ויש לי מס' שאלות בנושא.
1. אמרו לי שיש נהג גוי אבל לפעמים יש פאנצ'ר ואז יש נהג יהודי. האם מותר לי בכל מקרה לנסוע ולחזור בסוף משמרת עם 2 הנהגים בין יהודי ובין גוי? נאמר לי שע"י יהודי זה בעייתי אך מאידך אם פתאום מופיע לי יהודי אסור לי להתקשר ולהודיע שאני לא יכולה לבוא.
2. מה לגביי שימוש במכשירים האלקטרוניים כגון: מד חום, לחץ דם וכו'? ומה לגבי שימוש במחשב לצורך הכנסת סימנים חיוניים? אין במחלקה עט שבת ולא נהוג שם להשתמש בו.
כמו כן שמעתי מחברה שהמכון שלח לה חוברת של מה מותר ומה אסור לעשות בשבת מתוקף התפקיד. אשמח אם תוכלו לשלוח לי גם את החוברת הזו.
תודה רבה.
אם נוספו לך בינתיים שאלות נוספות או שהתשובות לא מספקות – אנא חזרי אלינו. כמו כןאת רשאית להתקשר לח"מ בשעות הערב המאוחרות בטלפון 052-2602349.
אימי חולה בסכרת 2 מזה כשנה. היא תלויה ב 4 זריקות של אינסולין ביום. כמובן שהיא מסתובבת תמיד עם המכשיר לבדיקת הסוכר ועם סוכר למקרה
שלום רב, הייתי שמחה לברר בנוגע לכשרות פטריות יוגי טיבטיות. מדובר בפטירה שפותחה בטיבט וחיה בחלב. הטענה היא שלפטריה יש יכולות רפוי טבעיות והייתי רוצה
שלום, אני סובלת מוסטיבוליטיס קשה. היינו אצל רופאה שמומחית בעניין שנתנה לנו טיפול עם משחות בשילוב פיזיותרפיה והמליצה בשלב הנוכחי עד שיהיה שיפור לקיים יחסים
שלום, רציתי לדעת אם אשה יכולה ללכת לטיפול שיאצו אצל מטפל גבר? (העניין ללכת דווקא אליו הוא כי ביררנו ומצאנו שהוא הטוב ביותר באזורינו. אין