צום יום כיפור בהריון (טרימסטר שלישי) בסיכון, מטופלת בקלקסן
שלום וברכה, שאלה בקשר לצום יום כיפור לאישה בהריון בסיכון גבוה עקב קרישיות יתר, מטופלת בזריקות “קלקסן” פעם ביום. שבוע 36 להריון. (הריון קודם הסתיים
שלום רב. אני סטודנטית ללימודי סיעוד/אחיות ואני מעוניינת לעבוד בבית חולים במחלקת התאוששות בה נמצאים חולים שיצאו כרגע מניתוחים שונים. המחלקה גם מטפלת בחולים מהיחידה לטיפול נמרץ הסמוכה להתאוששות. עבודתי שם תהיה כעבודת האחות אך עם סמכויות מעטות יותר מתוקף היותי סטודנטית. שאלתי היא האם מותר לי לעבוד שם בשבתות וחגים אם אהיה חייבת?
א. אם סטודנטית ממלאה תפקיד של אחות במחלקה, ולכן דינה כאחות לענין שבת ומועדים.
פרטים על דיני הרופא והאחות בשבת ומועד ניתן ללמוד מחוברת הכיס: "דיני הרופא בשבת וביום טוב" בהוצאת מכון שלזינגר, ירושלים, 1995, מאת פרופ' א.ס. אברהם.
את החוברת ניתן לרכוש במכון שלזינגר, או דרך אתר המכון בקישור הבא:
https://www.medethics.org.il/siteHeb/PriceList.asp
ב. אם את יודעת את ההלכות, ואת בעלת אישיות המסוגלת גם לעמוד על זכותך שלא לעבור על הלכה, הרי שמותר לך לעבוד בשבת ואת אפילו מקיימת בכך מצוה.
שלום וברכה, שאלה בקשר לצום יום כיפור לאישה בהריון בסיכון גבוה עקב קרישיות יתר, מטופלת בזריקות “קלקסן” פעם ביום. שבוע 36 להריון. (הריון קודם הסתיים
איך צריך להכשיר קוביות(בשיניים)לפסח (אם בכלל צריך) להגעיל אותם אי אפשר מפני שכל הפה יתמלא בכוויות (גם אי אפשר להוריד אותם כי הם מודבקים לשיניים)
שלום לכבוד הרב אנכי הקטן מוצא לנכון לעורר את הרב לפעול לעריכת כנס תפילה וזעקה בכותל המערבי על דבר שבר בת עמי, הקללה הנמרצת של
שמי נ, ואני רופא כירורג המתגורר בירושלים ועובד במרכז הרפואי ברזיליקראתי את מאמרך בנושא :"נסיעת רופא בשבת חזרה לביתו – עיקרי שיטות"לצערי אנני תלמיד חכם