עבודה בנושא אמצעי מניעה
שלום וברכה! אנחנו סטודנטיות שעושות עבודה על אמצעי מניעה נשמח אם תוכלו להפנות אותנו למקורות בעד ובנגד (לא רק הלכתיים) תודה רבה ושבוע טוב!
שבוע טוב . ובשורות טובות . יש כאן שאלה קצת דחופה זוג שנולדה להם ילדה בשבוע 41 להריון . ולצערנו נפטרה לאחר 4 ימים . כיצד נדע להגדיר בוודאות כלו לו חודשיו. לא ברור כיצד להגדיר הדבר היום ?
האם ההגדרה הפשוטה של שו"ע שבעל ופירש (יו"ד שע"ד) רק היא תופסת ואז אם אין 30 יום לא נחשיב כחי. או שמא יש כלים רפואיים של בדיקות ואולטרסאונד שיכולים להגדיר היום "כלו חודשיו" בשורות טובות.
בתודה מראש
אופיר כהן רב הגרעין התורני באשקלון
לא ניתן לענות על השאלה מבלי לקבל פרטים מלאים על כל הבדיקות שנעשו במהלך ההריון, כולל תאריך מדוייק של כל אחת מהם.
שלום וברכה! אנחנו סטודנטיות שעושות עבודה על אמצעי מניעה נשמח אם תוכלו להפנות אותנו למקורות בעד ובנגד (לא רק הלכתיים) תודה רבה ושבוע טוב!
בס"ד מעוניין לקרוא על ההתפתחות ( ההיסטורית) בפסיקה ההלכתית של היתר שרופא גבר יבדוק רפואית אישה אם כרופא משפחה והן כרופא גינקולוג מראי מקומות לעיון