לקיחת כדורים בשבת
נגיד ואני סובל מכאב ראש האם מותר לקחת כדור שהוא נטחן כמו אקמול או דקסמול? האם עדיף לקחת אדוויל שהוא לא נטחן? בגלל שאני אלרגי
שלום רב,
1. אני בוגר הפקטולה למשפטים במכללת נתניה, ועורך עבודת סמינריון בנושא "פרקטיקה רפואית מקובלת בהלכה העברית מול המשפט הישראל".
2. בד בבד, גיליתי באינטרנט כי כב' הרב ד"ר לוי יצחק הלפרין שליט"א פרסם מאמר הנקרא "העדפת דרך טיפול רפואית אחרת על חברתה", בעטרת שלמה ד, תשנ"ט עמ' מח-נח.
3. לפיכך, לשם סיום מחקרי בנושא זה, אשמח לקבל מכם כל מידע אודות הרב עצמו ופרטיו ו/או כל מסמך רלבנטי.
4. עזרתם המתבקשת חיונית ונחוצה לי עד מאוד.
5. בכבוד רב, בן-ציון בן-דוד
הרב לוי יצחק היילפרין הוא ראש המכון המדעי טכנולוגי בבית וגן בירושלים.
הרב היילפרין הוא תלמיד חכם חשוב, הוא הוציא לאור ספרי הלכה רבים הקשורים להתפתחויות הטכנולוגיות העדכניות, ביניהם ארבעה כרכים של ספרי שאלות ותשובות בשם "מעשה חושב".
אני ממליץ שתיצור קשר עם המכון הטכנולוגי לבעיות הלכה, תציג לפניהם את המכשיר ותשמע את תשובתם. הטלפון של המכון הטכנולוגי הוא: 02-6424880, 02-6423230, 02-6416505, 02-6420949.
הערה: אין קרבת משפחה בין הרב לוי יצחק היילפרין ראש המכון המדעי טכנולוגי ובין הרב ד"ר מרדכי הלפרין ממכון שלזינגר לחקר התורה על פי התורה.
נגיד ואני סובל מכאב ראש האם מותר לקחת כדור שהוא נטחן כמו אקמול או דקסמול? האם עדיף לקחת אדוויל שהוא לא נטחן? בגלל שאני אלרגי
ידוע שישנו איסור לבצע הפלה על פי היהדות, ברצוני לדעת האם לכל אורך ההריון הסיבה היא זהה או שמא, אם לדוגמא נערה מגלה שהיא בודאות
שלום, אני ביום רביעי התחלתי לספור 7 נקיים, ביום חמישי היה לי טיפה הפרשה ורדרדה בניגוב של נייר טואלט (הגודל של ההפרשה היה פחות ממטבע