חיפוש אחר תפילת הרופא של הרמב"ם
Hi. I am trying to get a hold of the text of the Rambams Tefilas Harofeh, and I cant find it. Can you help me
שלום רב, אני כעת מסיימת את החודש הרביעי להריוני, ובצום ט` באב אהיה אי"ה בתחילת החודש החמישי. בהריון הזה אני נוטה להרגיש מאוד חלשה וסובלת גם מכאבי ראש. לעיתים אני נתקפת בהתקפי חולשה וקוצר נשימה עד כדי חוסר תפקוד ולכן אני מקפידה לשתות המון המון. אני מאוד חוששת שבצום אם אהיה יום שלם ללא שתיה זה גם יגרום לי להרגיש לא טוב וגם חוששת שחלילה העובר ייפגע מכך. רציתי לשאול האם יש היתר לשתות ואם כן באיזה אופן? אודה על תשובתכם.
ברגע שתרגישי את החולשה המיוחדת שלך בהריון, או שתרגישי קשיי נשימה אפילו קלים, את רשאית להפסיק את הצום ולשתות כרגיל. (ואם את מרגישה צורך מיוחד מותר לך גם לאכול).
השנה מאחר וט' באב חל במוצא"ש ויום ראשון קיימת גם שאלת ההבדלה, שהרי אסור לאכול ולשתות (פרט למים) לפני הבדלה.
לענין זה מן הראוי להבדיל על כוס בירה או קולה. פירוט הלכתי נוסף לגבי הבדלה בט' באב שחל במוצאי שבת עבור חולה ראי: נשמת אברהם כרך ד' חלק או"ח סי' תקנ"ו ס"ק א'.
להלן קישור לנשמת אברהם דרך אתר מכון שלזינגר: https://www.medethics.org.il/articles/NA/NishmatAvraham.OC.556.1.asp
Hi. I am trying to get a hold of the text of the Rambams Tefilas Harofeh, and I cant find it. Can you help me
אל כבוד הרה"ג מרדכי הלפרין שליט"א הנני לומד מסכת נדה ואשמח מאוד אם תעזרו לי בכמה אי הבנות מציאות. ראיתי שהנכם אוסרים דם היפרדות שליה,
שלום וברכה אבקש לשאול על דעת ההלכה לגבי פונדקאות. הרקע – בת משפחה שנולדה ללא רחם אך ישנן שחלות (הילדה כבת 7 שנים). אודה על