נגישות

מכון שלזינגר לחקר הרפואה על פי ההלכה

צום בסוף הריון בסיכון

[DISPLAY_ULTIMATE_SOCIAL_ICONS]

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

שלום רב!

רעייתי ואני בדילמה קשה ולא יודעים מה לעשות, נודה על משלוח תשובתכם הדחופה

אנחנו בשבוע ה33 להריון. זהו הריון שבא לאחר כשנתיים וחצי של נישואין, ולאחר הפלה שאירעה בשבוע 6 של הריון קודם לפני כשנתיים.

אנו מטופלים אצל רופא פרטי שנחשב מהטובים בתחום הנשים והלידה, אליו פנינו בעקבות המלצת מכון פוע"ה, כאשר לא הצלחנו להיכנס להריון שוב. היינו מטופלים אצלו בכדורים ובזריקות עד לכניסה להריון.

ההריון עד כה נחשב כתקין(עם בחילות והקאות רבות בחציו הראשון).

בביקור שגרתי אצך הרופא לשאלתי בענין יום הכיפורים הורה הרופא על שתיה רצופה ומרובה במשך כל הצום וללא כל שיעורים. כך המשיך הרופא ודבק בעמדתו גם כשהמשכתי ושאלתי. יצויין שמדובר ברופא מומחה, שלמרות שאינו שומר תומ"צ – הוא מכיר את המינוחים והאילוצים ההלכתיים ודבק בעמדתו, לנהוג לפי דבריו בכדי למנוע לידה מוקדמת וכד'.

קראתי תשובות רבות בענין ואנו מבולבלים וחוששים.

נא תשובתכם המהירה והדחופה, כמו כן אנחנו מבקשים לא לפרסם שאלה זו.

תודה רבה.

תשובה:

ככלל צום גורם להתכוצויות.

בחודש התשיעי – התכוצויות אלו יכולות להקדים את מועד הלידה, אך בחודש התשיעי הקדמת הלידה איננה נחשבת כיום כמסוכנת פרט למקרים מיוחדים.

בחודש השמיני – בו אתם נמצאים, אם ההריון תקין – אזי אין התכוצויות האלו גורמות להקדמת הלידה.

אבל, אם מדובר בהריון בסיכון (למשל כאשר היו התכוצויות מוקדמות) – במקרים אלו קיימת סכנה של הקדמת לידה טרם זמנה ולכן חובה לשתות נוזלים מזינים לכל הפחות ליטר אחד (אם נמצאים במקום ממוזג). אך יש לשתות את הנוזלים הללו בפחות מכשיעור. פרטים על דרך שתיה פחות מכשיעור כדאי לברר עם הרב המקומי.

לכן צריך לשאול את הרופא המטפל שאלה פשוטה. האם רמת הסיכון בהריון זה היא רגילה או שמדובר בהריון רב סיכון?

[print_link]

שאלות נוספות

שיבוט

Dear Rabbi Dr. Halperin I am interested in the position of the INstitute on the question of human cloning and the use of human embryos

קרא עוד »

הרחבה צידית בעובר

שלום אשתי ביצעה אתמול סריקה מורחבת שבוע 17 והרופא מצא הרחבה צידית של חדרים לטרליים – 17 מ"מ, כמו כן הרחבה של חדרים 3 ו-4.

קרא עוד »