צום יום כיפור בהריון (טרימסטר ראשון)
שלום כבוד הרב, אני בהריון בתחילת השבוע השישי. רציתי לשאול האם מותר לי לצום כרגיל ביום כיפור. קראתי בתשובות שכל עוד אין הרגשה רעה חובה
שלום!
אני בשבוע 7 להריון. סובלת מעט מבחילות. ללא הקאות אך צריכה לאכול על מנת להרגיע את הבחילות. בבדיקת או"ס נראתה התחלה של היפרדות שבגללה יש צורך להישמר. האם עלי לצום בט' באב?
כאשר יש חשש להיפרדות שליה אסור לצום בט' באב.
הערה: השנה, מאחר והצום מתחיל במוצאי שבת יש להבדיל על בירה או קפה, או קולה, לפני אכילה או שתיה. ראי בנשמת אברהם הלכות תשעה באב שחל ביום ראשון (סימן תקנ"ו).
שלום כבוד הרב, אני בהריון בתחילת השבוע השישי. רציתי לשאול האם מותר לי לצום כרגיל ביום כיפור. קראתי בתשובות שכל עוד אין הרגשה רעה חובה
האם יש הסבר רפואי לכך שבן שבעה ובן תשעה יכול לחיות אך לא בן שמונה?
שלום רב, אני רופא סטאז`ר. כהתחלה הייתי שמח אם תוכלו להמליץ לי על אתר ממנו אפשר ללמוד בנושא הלכות רפואה. אבל לשאלה שהיתה מעשית מבחינתי.
כבוד הרב שלום! האם השימוש במכשיר שמיעה לאדם מבוגר בשבת מותר? ללא המכשיר יש קושי גדול בהסתגלות בחיי השבת. תודה!