אבנים בכליות וצום
Post Content שלום וברכה, אני בן 35 סובל מקרוהן אך צומות מיטיבים עימי ולא מקשים עליי, אינני נוטל תרופות. לפני כחודש וחצי חוויתי כאבים עזים
שלום רב.
בע"ה ביוה"כ הקרוב אמצא בשבוע ה-39 להריוני השני. אני צעירה ובריאה בד"כ ב"ה, אך בעלת נטיה להתייבשות. ללידה הקודמת הגעתי מיובשת, מקיאה וחלשה ולכן הצוות נאלץ להסתייע במכשיר ואקום ליילוד בני.
ככל הנראה במהלך יוה"כ בני (בן שנה ותשעה חודשים) ישהה איתי בבית ואצטרך לטפל בו לבדי (האכלה, החלפת חיתולים, וכן הרמה).
כיצד עלי לנהוג ביוה"כ הקרוב?
ברגע בו את מרגישה סחרחורת או הרגשת התעלפות, עליך להתחיל לשתות נוזל מזין (כמו מיץ ענבים טהור או מהול) בכמויות של 40 סמ"ק כל 9 דק' עד שהסחרחורת או הרגשת ההתעלפות חולפת. כנ"ל אם את מרגישה כאבי ראש חזקים מאד. אזהרה: אם מתפתחים צירים כואבים, או ירידת מים או דימום (אפילו קל מאוד!) – אזי עליך להתחיל לשתות נוזלים מזינים מיד, בלא להקפיד על "פחות מכשיעור". עליך להמשיך לשתות בלא הגבלה עד שהרגשת הצמא תחלוף, וכמובן להגיע בהקדם לחדר לידה, אפילו בשבת ואפילו ביום הכיפורים. נוסף על כך, במצבך עדיף שלא תלכי לבית הכנסת אלא תישארי לנוח בבית, רצוי במקום ממוזג. מקורות נוספים: ראי נא במאמרי "קווים לדרכו של הגרש"ז אויערבאך בהלכות רפואה ופיקוח נפש" ספר אסיא ט' עמ' 195 – 239 בשער החמישי של המאמר, ובמקורות המובאים שם.
Post Content שלום וברכה, אני בן 35 סובל מקרוהן אך צומות מיטיבים עימי ולא מקשים עליי, אינני נוטל תרופות. לפני כחודש וחצי חוויתי כאבים עזים
אדם בן 17 חולה וזקוק נואשות לתרומת מח עצם, אחותו נמצאה מתאימה, אבל היא סובלת ממחלת נפש המתבטאת בתסמונת של טירוף של נקיון, היא מסרבת
שלום כבוד הרב. רציתי לדעת האם חל איסור הלכתי על נוכחות אישה (רווקה ) בהלוויה בבית קברות בזמן שהיא בנידה ? וממה נובע איסור זה?
אבקש לשאול את כבוד הרב שאלה נוספת, כיצד ניתן לוודא האם הדימום נובע מהשרירנים?