תאומים סיאמיים
שלום ברצוני לדעת מה פוסקת ההלכה במקרה של תאומים סיאמיים כאשר יש מצב שבו ניתן להציל את האחד מן התאומים ולאפשר לו לחיות כרגיל ואילו
שלום,
שאלה: אדם שבריא בטבעו אך בפעמים האחרונות בשעות אחרי הצהרים של הצום התייבש ונזקק ללכת ולקבל עירוי, האם יתחיל את הצום גם בפעם הבאה ויחכה לראות מה קורה או שלכתחילה ישתה לשיעורים?
תודה רבה
משאלתך לא ברור מה היו הגורמים להתייבשות.
האם הצום לבדו גרם להתייבשות, או גם מאמץ כמו הליכה או עמידה ממושכת בבית הכנסת.
לכן: אם מדובר בהתיבשות בצום במנוחה, עליך לפנות לרופא המשפחה לברר מה הסיבות האפשריות להתיבשות הזו. ועד אז, עליך להמנע מהתיבשות על ידי שתיה לשיעורין של כליטר נוזלים משעות לפני-הצהריים (10:00-11:00) עד כשעתיים לפני גמר הצום.
שתיה לשיעורין עבורך, פירושה שתיה של מנות נוזלים בנפח של 40 סמ"ק בהמתנה של לפחות 9 דקות בין מנה למנה.
לעומת זאת, אם ההתיבשות אירעה בעבר שלא במנוחה, אזי עליך לצום ולהשאר במנוחה יחסית במקום ממוזג, גם אם הדבר כרוך בהפסד התפילה בבית הכנסת.
ככלל, מומלץ לשתות בסוף הסעודה המפסקת כוס עד שתי כוסות של מיץ ענבים טבעי.
כמו כן אם תרגיש שוב את ההרגשה של "כמעט התייבשות" יהיה עליך לשתות מיץ ענבים מהול ב50% מים, במנות של 40 סמ"ק עם המתנה של 2 דקות בין מנה למנה, עד שסכנת ההתיבשות תחלוף.
שלום ברצוני לדעת מה פוסקת ההלכה במקרה של תאומים סיאמיים כאשר יש מצב שבו ניתן להציל את האחד מן התאומים ולאפשר לו לחיות כרגיל ואילו
מאתר כיפה מספר השאלה: 113683 שלום וברכה. אני עושה עבודה בתושב"ע על הפריה חוץ גופית מההיבט ההלכתי. רציתי לשאול האם הדבר מותר בתנאים מסויימים? מהם
שלום, הייתי מעונין לקבל הפניה לקבצי אסיא או כל חומר הלכתי אחר המוכר לכם , בו נידון ומנותח הענין של נגיעה בין פיזיותרפיסט למטופלת או
שלום.יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי השאלה היא כזאת: קראתי כמה מאמרים שרשום שם שיש רבנים שהתירו לגבר לשמש עם אישתו שלא כדרכה באופן אקראי.