קומדין בצום יום כיפור
האם כל הנוטלים קומדין חיייבים בשתיית מים? האם אפשר להסתפק בלגימה של ארבעים גרם בעת נטילת התרופה? אבקש לדעת תשובה עוד לפני יוה"כ הבעל"ט. תודה.
שלום הרב
אני כותב עבודה סמינריונית בנושא "שאלות הלכתיות בפזיוטרפיה" ומבקש לדעת מה הרב פוסק לגבי תירגול או הסתכלות של מרצה בן מין אחד על סטודנטים בני המין השני.
המצב כרגע הוא שאין מקום בארץ שבו אפשר ללמוד מבלי להגיע לסיטואציה הזאת. אם התשובה שלילית, האם אפשר ללמוד פזיוטרפיה בכלל?
בתודה מראש
מ
ראה המאמר של הרב גבריאל טולדנו, הרב אביגדר נבנצל והרב פרופ' יגאל שפרן, פיזיותרפיה וריפוי בעיסוק לאור ההלכה, אסיא פא-פב, עמ' 79 (2008).
כמו כן ראה שו"תים קודמים בנושא:
#2055
#4456
האם כל הנוטלים קומדין חיייבים בשתיית מים? האם אפשר להסתפק בלגימה של ארבעים גרם בעת נטילת התרופה? אבקש לדעת תשובה עוד לפני יוה"כ הבעל"ט. תודה.
שלום הרב, אני רופא באנגליה בשנה האחרונה של הסטאז'. כחלק מעבודתי אני עובד שבתות במיון. לאחר הטיפול בחולה במיון אני נאלץ לכוב דוח לפני העברת
אשתי בהיריון בחודש שמיני ועקב שחשה צירים הלכה לבית חולים ועברה 3 בדיקות רופא (נשארה למעקב למשך הלילה) ולאחר מכן ראתה מעט דם (בכל אחת
שלום וברכה, אדם עם בעיות שינה DSPS הפרשת הורמון מלטונין דחוי, האם מותר לו לישון אפרקדן? זה עוזר לו להירדם, ושעות השינה חשובות לו עקב