קושי פיזי במימוש האישות

שתפו:

23 באוקטובר 2018

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

לרב, שלום.

שאלה שקצת קשה לשאול, אך אין ברירה.

בעלי ואני נשואים כארבעה חודשים. כבר מההתחלה היה לי קושי מעצם התשמיש עצמו (כל ה"מסביב" טוב). אני ממש "בורחת" או מתקפלת וכו' ולמרות שהצלחנו מספר פעמים, אני לא נהנית ומאוד נרתעת.

הפתרון הפסיכולוגי לעניין (רופא ייעץ זאת, לא מתוך פגישה אישית אלא בשאלה באינטרנט) זה קודם כל לעשות את הדברים שכן מרגישים איתם נכון.

הבעיה היא שזה לא הוגן ועל סף בלתי אפשרי שזה לא יוביל לשז"ל.

שהרי, הרעיון הוא ליצור גירוי ללא חדירה (וסליחה על הבוטות) במטרה להחליש את הרתיעה מקיום יחסים (ובכלל- זה אמור להיות מהנה לשני הצדדים)

מה עלי לעשות? עד עכשיו, ברוב הפעמים, ממש הכרחתי את עצמי לאפשר את קיום היחסים כדי שלא ליצור מצב של שז"ל (או שנמנענו מקרבה, אבל זה מועיל רק לשז"ל לא פותר את הבעיה) אבל קשה לי מאוד וזה ממש רודף אותי.

האם במטרה לפתור יכול להיות שלא יחשב שז"ל? או שעלי להמשיך להכריח את עצמי ולא לפעול במטרה לפתור, אלא להשאר כך?

תודה וסליחה על האריכות.

תשובה:

שלום וברכה.

ראשית, מגיעה לך מחמאה על מאמציך למנוע מבעלך לעבור איסורים. כל הכבוד.

לגופו של ענין, בנושא של שאלתך, אין דרך טיפולית יעילה באמצעות התכתבות בדוא"ל.

אין ברירה אלא לקבל טיפול זוגי אצל רופאים מנוסים בנושא, כשסיכויי ההצלחה הם טובים מאד.

כדאי, לדעתי, שתנסי להתייעץ עם רבני מכון פועה לגבי המקום הטוב ביותר לטיפול כזה, שלהם נסיון והם ישמחו לשתף אותך בו.

אם לא תמצאי מענה מועיל לבעיה אנא חזרי אלינו.

להדפסה

שאלות נוספות

הלכות הקשורות לפוריות

האם יש בנמצא מדריך כללי או קובץ הלכות העוסק בהלכות הקשורות לפוריות, המעודכן עם שאלות ובעיות אקטאליות שנתהוו בשנים האחרונות לרגל הטכניקות החדשות הנמצאות בתחום

קרא עוד »

ניתוח איחוי בתולין

שלום רב לכם אני בחורה דתיה בילדותי נפגעתי ונקרע לי קרום הבתולים חלקי אני כיום בת 40 אני לא מתכוונת להתחתן אבל אני לא מרגישה

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?