קשירת חצוצרות לאחר לידה שלישית (גיל 41) ועייפות כרונית

שתפו:

13 באוגוסט 2010

הרב המשיב: הרב ד"ר מרדכי הלפרין

שאלה:

בס"ד
אני בת 41 לפני לידה השלישית שלי, יש לי 2 בנים ב"ה ובס"ד אלד בת.
הרופאה הציעה לי לבצע קשירת חצוצרות בניתוח (אני יולדת רק בניתוחים) על מנת שלא אכנס להריון יותר בגלל הגילים והסיכונים של הריונות בגיל מבוגר. אני מבחינתי לא אכפת לי, אני מגדלת את ילדיי כמעט לבד ללא עזרה מאף אחד, לא בייביסיטר ולא משפחה שעוזרת לי אלא לעיתים רחוקות, בעלי בקושי עוזר לי עם הילדים לדוגמא הוא מגיע הביתה מדליק TV ואני צריכה לדאוג לילדים לסיפור לפני השינה וכדומה, בגלל שאני יולדת רק בקיסרי אז הרופאה אמרה שאין סיכוי שישימו לי טבעת. וגם כשאני רוצה לנוח בעלי מסתכל בי בזלזול של איזה עצלנית ומה עשית בכלל, אני עובדת מחוץ לבית למזלי לפי שעות, את הילדים אני לוקחת לגן ולמעון ואני מחזירה אותם, קופ"ח מסיבות וכדומה זה רק אני, בשכונה אין ילדים בגילאים שלהם שישחקו איתם אז הם כל היום בבית איתי וזה אומר להעסיק אותם ולדאוג שלא יריבו.

כל החוסר פרגון מצד בעלי ומשפחתי והעייפות הכרונית הנלוות גרמו לי לחשוב ששלושה ילדים זה ברכה ועדיף שאוכל לגדלם בשלווה כמה שאפשר מאשר להיות עצבנית כל היום, האם מותר לי לבצע קשירת חצוצרות?

תשובה:

מדובר בשאלה חשובה ורצינית, אך בשאלה מסוג זה ראוי לקבל ייעוץ ברמה אישית מרב מוסמך ולא יעוץ וירטואלי.

נסי לפנות לרבני מכון פוע"ה בטלפון 02-651-50-50 בשעות העבודה.

להדפסה

שאלות נוספות

קביעת תאריך לחתונה

שלום רב, חבר שלי הציע לי נישואין לפני כשבועיים. ברצוננו לקבוע תאריך לחתונה אך אמו חולה במחלה קשה ולאחרונה אף התדרדר מצבה כך שלא ידוע

קרא עוד »

ניתוח להוצאת הטחול

ב"ה שלום שמי אורי ראובן ת.ז 5357922 כיום מטופל במחלקה המטאלוגית בקפלן אני עומד כיום בפני ששאלה מהותית שעומדת על הפרק. אני חולה מזה כ-7

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?