חששות מנישואין בגיל מוקדם
יש לי חבר כבר 3 שנים, בתמוז הקרוב יהיה בן 22 ואני באדר בת 20. הוא כרגע בהסדר, נשארו לו עוד 8 חודשים בערך עד
שלום. אני מתחיל עכשיו לקחת ריקוטן ומכיוון שהטיפול הוא לכחצי שנה זה כולל את צום י"ז בתמוז, ט' באב ויו"כ. הבנתי מהרופאה שצריך לקחת את התרופה בבוקר כל יום אחרי הארוחה, ואם כן איך הרב ממליץ לקחת את התרופה בסעודה מפסקת ובסעודת שבירת הצום? זה שינוי הזמן ועם פער (בתשעה באב וביו"כ) של יותר מיום בין סעודה לסעודה?
אשמח לתשובתך,
מיכאל.
למיטב ידיעתי ניתן לקחת את הריקוטן בסעודה מפסקת ובסעודה של שבירת הצום במוצאי הצום, ולדלג, באופן חד פעמי על הנטילה בצום. במצב כזה דינך כדין כל אדם לגבי הצום.
אך בכל אופן עלייך לוודא עם הרופא המטפל שאכן ניתן לעבור כך את הצום.
יש לי חבר כבר 3 שנים, בתמוז הקרוב יהיה בן 22 ואני באדר בת 20. הוא כרגע בהסדר, נשארו לו עוד 8 חודשים בערך עד
שלום רב אני נשואה מזה כשנה ואני ובעלי לא מצליחים לקיים יחסי אישות-אנחנו מיואשים ומתביישים ולא יודעים לאן לפנות.תוכלו בבקשה להגיד לי מה לעשות?לאן פונים?
המחזור של אשתי מאחר בחודש ויומיים. עשינו אתמול בדיקת הריון בערכה ביתית והתוצאה הייתה חיובית. שאלתי היא מהו הסטאטוס ההלכתי מבחינת יחסי אישות.
שלום לכבוד הרב לבני בן השנתיים יש היפוספדיאסבזמן המילה נאמר לי ע"י המוהל שאין להוריד את העורלה כי צריך לנתח "ולסדר"ואני אציין שהעורלה איננה חופה