רצח רבין

שתפו:

23 באוקטובר 2018

שאלה:

ישנו יהודי, שהפליל יהודיה על לא עוול בכפה, ואותו יהודי הפליל עוד הרבה יהודים חובשי כיפה, והכל משום שהאירגון ששיגר אותו ניסה לסייע לפוליטיקאי מסויים לנצח בבחירות באותה מדינה, בידיעה שאותו פוליטיקאי ידאג לענייניו של אותו ראש אירגון, שבינתיים הפך לראש מועצה.


שאלתי היא אם כן, האם רופאים היודעים לקרוא חומר רפואי, ולהבין בתוך 10 דקות אם היתה או לא היתה עלילת דם כנגד חלק מן העם היהודי, רשאים להתעלם מן השאלה ולעסוק בעניינים ברומו של עולם, הנוגעים לעניינם של הרבה פחות יהודים?


בברכה,


ד"ר הדר (בינתיים שם בדוי), ביה"ח תל השומר


https://site.2all.co.il/hadar


תשובה:

אין לנו כלים לענות על שאלתך הכללית מאד. ככלל, כל אדם היכול לחלץ את חברו מצרה עליו לעשות זאת. אך ברמה המעשית- החשובים ביותר הם הפרטים.

להדפסה

שאלות נוספות

ניתוח באף

כבוד הרב שלום רב . אני אמור בזמן הקרוב בעזרת השם ובלי נדר לעבור ניתוח באף בעזרת השם. האם יש הלכה שאוסרת זאת ? או

קרא עוד »

מעמדו של הילד החרש

בס"ד, יום ג', י"ב בתמוז, התשס"ה לאנשי מכון שליזינגר היקרים, הי"ו, "שלום רב לאוהבי תורתך ואין למו מכשול" ! אני כותב כעת עבודה סמינריונית בנושא:

קרא עוד »
Translate »

מה אתם מחפשים?