טיפול באנרגיות
בס"ד שלום רב! מהי עמדת ההלכה לגבי טיפול באנרגיות? האם מותר ללכת ל"מרפא הוליסטי" המטפל באנרגיות? במקרה שלי מדובר בילד בן השנתיים הסובל מהפרשות באזניים.
מהי עמדת ההלכה לאפשר שיבוט של ילדה שמתה על מנת למנוע סבל וצער גדול מאד להורים, שעלולים גם לסכן את חייהם ובכך את הערך הנעלה ביהדות, קדושת החיים?
ושתי סיבות בדבר:
א. מבחינה טכנולוגית לא ניתן כיום לשבט אדם, וגם הכבשה ובעלי החיים האחרים ששיבטו היו מאד לא בריאים, ברוב המקרים אם לא בכולם.
ב. החוק במדינת ישראל אוסר
אם מדובר בשאלה כמבוא לכתיבת עבודה–
להלן ארבע מאמרים שהתפרסמו בחוברת אסיא סא-סב שקשורים בנושא:1. הרב יצחק שילת, שפול גנטי ובחירה חופשית, עמ' 5-9.
2. עו"ד גלי בן-אור, שכפול גנטי וטכנולוגיות הפריה מלאכותית, עמ' 10-26.
3. פרופ' אברהם שטינברג, שיבוט בני אדם – היבטים מדעיים, מוסריים ויהודיים, עמ' 27-42.
4. הרב שלמה אבינר, הנדסה גנטית, בחירה חופשית, עמ' 47-55
כמו כן מומלץ לעיין באסופת המאמרים בעריכת יוני רזיאל, 'שיבוט גנטי- מבט הלכתי'
מקורות נוספים בנושא שיבוט ניתן למצוא באתר של מכון שלזינגר, תחת מאמרים בנושא של "שיבוט". בעמוד החיפוש המאמרים באתר המכון. בעמוד זה יש לבחור את הנושא "שיבוט" מתוך הרשימה הנגללת או לרשום מילה משם המאמר הרצוי והמחשב ימצא את המאמרים המתאימים. בכל אחד מן המאמרים יש הפניות למקורות נוספים בנושא
בס"ד שלום רב! מהי עמדת ההלכה לגבי טיפול באנרגיות? האם מותר ללכת ל"מרפא הוליסטי" המטפל באנרגיות? במקרה שלי מדובר בילד בן השנתיים הסובל מהפרשות באזניים.
האם יש הבדל בין זמן ההמתנה הנדרש במוות לבבי-נשימתי רגיל לבין מוות לבבי-נשימתי שמתרחש אחרי קביעת מוות מוחי של גזע המוח? (מצב 4)
מי שרגיל מאד בשימוש בדאודורנט וזה עינוי להמנע מכך – מה הדין בשבת לגבי: 1. דאודורנט ספריי2. דאודורנט רול-און (שפורפרת עם כדור מסתובב)3. דאודורנט אבקה
האם אדם חולה שנמצא בעניין של חיים ומוות וזקוק להשתלה דחופה, מותר להשתיל בגופו איבר של חיה לא כשרה?(במידה וזו האופציה היחידה להצלת חייו) תודה