דף הבית / תרופות בפסח / שימוש בגל זידובל בפסח תש"ע
אני בחודש תשיעי וקיבלתי מהרופא גל זידובל לנרתיק כטיפול מניעה לקראת הלידה בגלל זיהום בלידה הקודמת. איני מוצאת בשותים התייחסות לכשרות הג'ל. האם היות והוא לא לבליעה אין כלל שאלה של כשרות לפסח?
האם להפסיק ליטול את הפוריק הריון שאני נוטלת במטרה לאגור ברזל לקראת הלידה? ( חסר לי מעט ברזל אך לא ברמה גבוהה)
תודה רבה וחג שמח.
א.
ניתן לפנות למחלקה לדת וכשרות בשירותי בריאות כללית https://hospitals.clalit.co.il/geha/he/patient/Pages/religion.aspxב. כמו כן ניתן ליצור קשר עם הכימאי הרב יהודה שרשבסקי, טלפון: 5371662-02
ג. אפשר גם לבדוק אצל רוקחים המוכרים תוספי תזונה בעלי הכשרים לפסח, כמו "לב הטבע" בירושלים (02-5388832 בחנות או בסלולרי 057-7451116) ובית המרקחת Kosher Pharm בטלפון 052-8897345.
יש להתייעץ עם רב פוס' הוראה מוסמך לגבי תרופות שלא נועדו לאכילה
שלום! אני עושה עבודה, ועליי לדעת מהי גישת ההלכה בנוגע לאישפוז כפייתי. אשמח לקבל תשובה ומאמרים בנושא! תודה!
לפי מה שכתבת במאמר [הכרת האנטומיה הגניטלית כמפתח להבנת חז"ל אסיא פה-פו, עמ' 105-121 (2009)] אני מבין שהמסתבר ביותר שמיקום בין השינים הוא לכיוון הפתח